1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Evyaport’tan Filipinli ICTS ile güçbirliği
Evyaport’tan Filipinli ICTS ile güçbirliği

Evyaport’tan Filipinli ICTS ile güçbirliği

Türkiye’nin 4. büyük özel limanı unvanına sahip Evyap Grubu, ulaşım sektöründeki şirketine Asya’dan ortak alıyor.

A+A-

Evyap, Güneydoğu Asya’nın en önemli liman işletmecilerinden biri olan Filipinler merkezli International Conainer Terminal Services (ICTSI), Evyapport ile güçlerini birleştiriyor.

2004 yılında hizmete açılan Evyapport Konteyner Terminali yıllık 855.000 TEU kapasitesiyle Türkiye’nin 4. büyük, Körfez'inde en büyük limanı olma unvanına sahip. Kocaeli merkezli Evyapport, 265 bin metrekalreik toplam alan içinde 1.171 metre yanaşma yeri ve 16 metre su derinliği ile dikkat çekiyor.

Satış yok güç birliği var

Evyapport yetkilisi Şevki Mete limanın satışının söz konusu olmadığını, iki şirketin güçlerini birleştireceklerini açıkladı. Filipinler merkezli ICTSI, Asya Kalkınma Bankası tarafından dünyadaki ilk beş büyük deniz terminal operatöründen biri olarak gösteriliyor.

5.2 milyar dolarlık servetiyle Filipinler’in en zengin 3’üncü işadamı Filipinli işadamı Enrique K. Razon tarafından kurulan ICTSI, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Kolombiya, Kongo, Hırvatistan, Ekvador, Gürcistan, Honduras, Endonezya, Madagaskar, Meksika, Nijerya, Pakistan ve Polonya’daki 29 limanda faaliyet gösteriyor. 2010’da ABD pazarına giren şirket, Portland limanının işletmesini üstlendi. Şirketin en önemli operasyonları arasında Manila Terminali var.

Vira Haber

Bu haber toplam 8937 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.