1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Güney Kore PKG-A programını tamamladı
Güney Kore PKG-A programını tamamladı

Güney Kore PKG-A programını tamamladı

Güney Kore 18’inci ve son PKG-A Sınıfı devriye gemisini teslim aldı. Jinhae Deniz Üssü’nde düzenlenen törenle gemi resmen hizmete girdi.

A+A-

Güney Kore Milli Savunma Bakanlığı, 24 Ocak'ta yaptığı duyuruda, 18'inci ve son Gumdoksuri (PKG-A) Sınıfı karakol gemisinin 11 Ocak tarihinde düzenlenen bir törenle resmen hizmete girdiğini açıkladı. 63 metrelik Jeon Byeongik, Haesong SSM-700K füzeleri ve 40 mm'lik top ile donatıldı. PKG-A Sınıfı, Güney Kore Donanması'nın Chamsuri Sınıfı platformlarının yerine geçmek üzere tasarlandı.

63 metre uzunluğundaki gemi, STX Offshore & Shipbuilding tarafından inşa edildi. PKG-A’lar, Güney Kore Donanması envanterindeki Chamsuri Sınıfı devriye gemilerinin yerini alması için geliştirildi. 579 tonluk gemi, SSM-700K satıhtan satıha füze, 76 milimetre ve 40 milimetre topla donatıldı.

LIG Nex 1 SPS-540K üç boyutlu radar, Ceros 200 9LV327 Mk 3E çoksensörlü takip cihazı, STX SPS-100K yüzey tarama radarı, Samsung-Thales üretimi elektrooptikler ve Hanwa üretimi Naval Shield muharebe yönetim sistemi ise geminin elektronikleri arasında.

kore_gemi.jpg

kore_gemi1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.