1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Haydi, gemi maketi yapmaya
Haydi, gemi maketi yapmaya

Haydi, gemi maketi yapmaya

İzmir’de 2003’ten bu yana, Piri Reis Denizcilik Derneği’yle Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ortak çalışması olan Gemi Modelciliği Seminerleri’nin 2010-2011 sezonu ikinci dönemi başladı.

A+A-

İzmir’de 2003’ten bu yana, Piri Reis Denizcilik Derneği’yle Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ortak çalışması olan Gemi Modelciliği Seminerleri’nin 2010-2011 sezonu ikinci dönemi başladı.

Denizcilik kültürünün ve sanatının geliştirilip öğretilmesini amaçlayan etkinlik herkese açık.

Katılımcılar bir yandan el becerilerini geliştirirken, bir yandan da yerli yapım ahşap tekneleri tanıyor ve istediklerinin modelini yapıyor. Bunun yanı sıra Türk ve dünya denizciliğinin önemli olayları da irdeleniyor. Haftada iki gün olmak üzere 1.5 ay süreli seminer enstitünün İnciraltı’ndaki binasında gerçekleştiriliyor.

Tango maratonu nefesleri kesti
İZMİRLİLER tangoya doydu... Altango Dans Stüdyosu’nca ilk kez düzenlenen ‘Tango Maratonu’ 3-5 Aralık tarihleri arasında, Türkiye’den ve dünyadan dansçıların katılımıyla Bayraklı’daki Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Üç günlük etkinlikte; seminerler, film gösterimleri, söyleşiler ve tango gösterileri yapıldı. Pistin bir an bile boş kalmadığı organizasyonda ünlü dansçılar nefes kesti.

Madalyaya doymuyor!
İZMİRLİ satranççı Cankut Emiroğlu bir başarıya daha imza attı. Emiroğlu, Burdur’da düzenlenen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nda ikinci oldu. 17 ülkeden 22 takımın 110 oyuncuyla katıldığı turnuvada ‘Türkiye White’ takımında ülkemizi temsil eden İzmirli genç yetenek, oynadığı 10 karşılaşmada 7.5 puan toplayarak gümüş madalya kazandı. Cankut Emiroğlu, 2006’da dünya şampiyonu olmuştu.

Patenini alan piste koşuyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin kente kazandırdığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Olimpik Buz Sporları Salonu, İzmirlilerin büyük ilgisini çekiyor. Paten kursu için kayıtlar hızla devam ederken, halka açık seansların düzenlendiği pazar günleri, salon, buz üstünde kayma keyfini yaşamak isteyenlerin akınına uğruyor. Vatandaşlar tesisten hafta içi 09.00-22.00, hafta sonu ise 10.00-23.00 saatleri arasında yararlanabiliyor.

Aygaz’ın gökyüzü çadırı ve TIR’ı beş gün Kipa Çiğli’de
KÜRESEL iklim değişikliğine karşı kamuoyundaki farkındalığı artırmayı amaçlayan Aygaz’ın “Gökyüzü çadırı ve TIR’ı” bu kez İzmir’de... Çiğli Kipa’da kurulan çadırda İzmirlilere iklim değişikliğinin Türkiye’ye ve dünyaya etkileri konusunda bilgi aktarılacak. Genel Müdür Yağız Eyüboğlu, “Yarın hava nasıl olacak?” isimli proje kapsamında oluşturdukları TIR’da ‘planetaryum’ ve ‘sihirli küre’ bulunduğunu söyledi, “Katılımcıların uzaydan dünyaya bakarmış gibi yerküreyi gözlemlemelerini sağlayacağız” dedi.

Piyanosuyla büyüleyecek
DÜNYACA ünlü piyanist Gülsin Onay bugün İzmir’de... “Sınırsız enerji, zeki ve duyarlı bir yorum gücüyle donatılmış olağandışı piyanist” olarak tanımlanan Onay, Türk Amerikan Derneği’nde saat 20.00’de sevenleriyle buluşacak. Beethoven’ın Ayışığı Sonatı’yla başlayacak resitalinde; Debussy, Liszt, Bartok ve Adnan Saygun’un eserlerini seslendirecek olan sanatçı, konuklarına unutulmaz gece yaşatacak.

2 liraya ziyafet sofrası
Fiyatının yüksekliği nedeniyle kırmızı ete hasret kalan vatandaşların imdadına balık yetişiyor. İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’ndaki Havra Sokağı’nda tezgahları çeşit çeşit mevsim balıkları süslüyor. Sardalya ve hamsi kilosu 2 liradan, tekir ve barbun 3.5 liradan, 700-800 gramlık palamut tanesi 5 liradan satılıyor. Hem protein ihtiyacını karşılamak isteyen dargelirli vatandaşların hem de cebi para gören satıcıların yüzü gülüyor.

Milliyet

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.