1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. Her denizci denize bir nefes Teos Marina’da gerçekleşti
Her denizci denize bir nefes Teos Marina’da gerçekleşti

Her denizci denize bir nefes Teos Marina’da gerçekleşti

Bu yıl ilki düzenlenen; T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı onaylı “her denizci denize bir nefes” isimli sosyal proje 23 Eylül Pazar günü Teos Marina’dan gerçekleşti.

A+A-

Teos Marina, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü, Teos Dives, Dive Shack ve Sığacık Su Ürünleri Kooperatifi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe 8 tanesi balıkçı teknesi olmak üzere 32 adet özel  tekne katıldı.

 3 gruba ayrılan tekneler Çamcaz, Akvaryum ve Azmak koylarını temizlemek üzere belirlenen yerlere demirledi. Her gurubun dalış ekibi denizi temizlerken özel teknelerdeki gönüllü denizciler botları ile kıyıya çıkarak kıyı temizliği yaptılar. Kıyıdan toplanan çöpler Teos Marina botları ile balıkçı teknelerine taşındı.

 Balıkçı tekneleri ile Teos Marina’ya getirilen 65 adet çöp poşeti ve diğer atıklar burada ayrıştırılarak Seferihisar Belediye’si çöp toplama ekibine teslim edildi.

 Denizlerimizin ve kıyılarımızın kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalara herkesin katkı vermesi gerektiğini söyleyen Teos Marina Müdürü Burak Köylübay HER DENİZCİ DENİZE BİR NEFES projesinin diğer marinalara ve denizcilere örnek teşkil etmesini hedeflediklerini, 2013 yılında bu etkinliğin aynı anda tüm marinalarda gerçekleşmesi için çalışacaklarını belirtti.

 Türkiye ekonomisinde büyük payı olan turizm ve marinacılık sektörünü olumsuz etkileyecek olan deniz / kıyı kirliliğine tedbir olarak kıyı kanunu ve kabahatler kanununa göre cezai işlemlerin ciddi şekilde uygulanması gerektiğini de özellikle belirten Köylübay; Yaz sezonunun bitmek üzere olduğu şu günlerde Pazar günlerini deniz ve kıyı temizliği için gönüllü olarak çalışarak geçiren denizci dostlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.