1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Hindistan Rusya'dan nükleer denizaltı kiralıyor
Hindistan Rusya'dan nükleer denizaltı kiralıyor

Hindistan Rusya'dan nükleer denizaltı kiralıyor

Hindistan'ın Rusya ile yeni bir nükleer denizaltı  kiralamak için anlaşmaya vardığı bildirildi.  ‘’Chakra III" adı verilecek denizaltının, en erken 2025'te Hindistan sularında olması ve en az 10 yıl Hindistan donanmasına hizmet etmesi öngörülüyor.

A+A-

Pakistan'la büyük gerilim yaşayan ülke, 10 yıllık kiralama bedeli olarak Moskova'ya 3 milyar dolar ödeyecek.

Hindistan'ın Rusya ile yeni bir nükleer denizaltı  kiralamak için anlaşmaya vardığı bildirildi.

NavyRecognation'ın haberine göre, Hindistan ile Rusya, Yeni Delhi'nin  üçüncü nükleer saldırı denizaltısını kiralaması için 3 milyar dolara anlaştı.

"Chakra III" adı verilecek denizaltının, en erken 2025'te Hindistan  sularında olması ve en az 10 yıl Hindistan donanmasına hizmet etmesi öngörülüyor.

Akula sınıfı Rus denizaltısının, Hint sistemlerine uyumlu olacağı  ifade edilirken, Hindistan ile Rusya arasında gelecek yıl kontratı sona erecek  "Chakra II"nin kira süresinin uzatılması için görüşmeler yapıldığı da kaydedildi.

"Chakra III"ün 530 metre derinliğe inebileceği, 30 deniz mili hızla  dalış yapabileceği ve 73 kişilik mürettebat taşıyabileceği belirtildi.

Denizaltının ayrıca Rus yapımı Tip 65 ve Tip 53 torpidolarını  ateşlemek için dört 650 milimetrelik ve dört 533 milimetrelik fırlatma düzeneği  bulunuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6498 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.