1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkan Yardımcılığı’na Umut Şentürk seçildi
IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkan Yardımcılığı’na Umut Şentürk seçildi

IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkan Yardımcılığı’na Umut Şentürk seçildi

Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) alt komitelerinden biri olan ShipSystems&Equipment (SSE) 3. Dönem toplantısı yapıldı. Toplantıda IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkan Yardımcılığı’na Umut Şentürk 2. kez seçildi.

A+A-

Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) alt komitelerinden biri olan ShipSystems&Equipment (SSE) 3. Dönem toplantısı 75 ülke delegasyonu ve 33 Uluslararası Hükümet dışı kuruluşun (NGO) katılımı ile 14-18 Mart 2016 tarihlerinde IMO’nun Londra’da bulunan merkezinde gerçekleşti.

Toplantıya Türkiye adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Umut Şentürk ile Ahmet Fazıl Sarman, IMO Uzman Temsilcisi Burak Aykan ve Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi’nden Aykut Yılmaz ve Serdar Seber katıldı.

Ship Systems&Equipment (SSE) 3. Dönem toplantısının son gününde yapılan Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı seçimlerinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Ülkemiz adayı olarak Umut Şentürk, Şili’nin önerisi ardından Çin ve birçok ülkenin genel desteği ile 2. kez yeniden Komite Başkan Yardımcısı (Vice-Chairman) olarak seçildi.

“SOLAS Kısım II-1/III Emniyet Seviyesi Yaklaşımı Esas Alınarak Fonksiyonel Gerekliliklerin Hazırlanması”, “MSC.1/Circ.1206/Rev.1 Sirkülerinin Zorunlu Yapılması” ve “Gemilerde Kullanılan Kaldırma Ekipmanları ve Vinçlerin Emniyeti” Rehberinin hazırlanması ile ayrıca bazı SOLAS değişikliklerinin yapılması gibi önemli gündem maddeleri altında toplanan SSE 3 Alt Komitesi çalışmalarına Ülkemiz Heyeti katılımları ile önemli katkılar sağladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6122 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.