1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İnebolu Limanı özelleştirme kapsamında
İnebolu Limanı özelleştirme kapsamında

İnebolu Limanı özelleştirme kapsamında

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'nın yap-işlet-devret usulüyle ihaleye edileceğini bildirdi.

A+A-

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'nın yap-işlet-devret usulüyle ihaleye edileceğini bildirdi. Bektaş, İnebolu ilçesini ziyaretinde, İnebolu Limanı'nın Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi'ne tahsis edildiğini hatırlattı.

Bu tahsisin yine Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılacağını belirten Bektaş, "Tahsis işlemi kaldırıldıktan sonra İnebolu Limanı, yap-işlet-devret usulüyle ihaleye çıkacak. Bu konudaki formalite ve yazışmalar devam ediyor" dedi.

Limana, özel sektörün talip olduğunu ve yılda 5 milyon ton elleçleme kapasiteli bir proje hazırlandığını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu :

"Tabii bu nihai bir proje değil. Çünkü nihai projeden önce mevcut tersanenin durumu, balıkçıların durumu, limanı kullanan diğer birimlerin her biri dikkate alınarak projenin revize edilmesi lazım. En son herkesin razı olacağı şekle getirildikten sonra proje ihaleye çıkacak veya ihaleden sonra proje o şartlarla yenilenecek. Yani o iş yoluna girdi gibi. Zorluklar aşıldı, zor kısımlar bitti. Dolayısıyla orada çok derdimiz kalmadı."

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.