1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. İran’dan IMO’ya saldırı uyarısı
İran’dan IMO’ya saldırı uyarısı

İran’dan IMO’ya saldırı uyarısı

Tahran, IMO'ya gönderdiği mektupta Kızıldeniz'de petrol tankerlerine yönelik saldırıların 'bir ya da daha fazla devlet tarafından' düzenlendiğini öne sürerek, saldırıların bölgesel seyrüsefer güvenliğini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

A+A-

İran yönetimi, Kızıldeniz'de petrol tankerlerine yönelik saldırılar hakkında Uluslararası Denizcilik Örgütü'nü (IMO) bilgilendirdi.

Wall Street Journal'ın haberine göre Tahran yönetimi, 6 ay boyunca 3 tankerinin aynı bölgede (Kızıldeniz'de, Suudi Arabistan kıyılarında) saldırıya uğradığı konusunda IMO'yu bilgilendirdi.

Tahran, IMO'ya gönderdiği mektupta saldırıların 'bir ya da daha fazla devlet tarafından' düzenlendiğini öne sürerek, saldırıların bölgesel seyrüsefer güvenliğini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Mektupta, "Bu açıdan en büyük endişe, bu saldırıların kısa sürede ve benzer yerlerde organize ve yönlendirilmiş olması, Kızıldeniz'i gemilerin seyahatleri için güvenli olmayan bir güzergah haline getirdi" ifadeleri kullanıldı.

11 Ekim'de gerçekleşen 'Sabiti' petrol tankerine yönelik saldırının yanı sıra mektupta, IMO'ya mektubunda iki saldırıdan daha bahsedildi.

Mektupta geçen saldırılardan ikincisi 'HELM' isimli tankere yönelikti. Tanker 21 Ağustos'ta Kızıldeniz'de teknik bir arıza yaşadığını bildirilmiş, ancak başka bir ayrıntı verilmemiş ve olay, bir saldırı olarak nitelendirilmemişti.

Mektupta bahsi geçen bir diğer saldırı ise 'Happiness I' tankerine yönelik nisan ayında gerçekleştirilen saldırı oldu. Tanker, Suudi Arabistan'ın Cidde limanı yakınında, Kızıldeniz'den geçerken teknik sorunlar yaşadığını bildirmiş, ancak olayın 2 Mayıs'ta gerçekleştiği söylenmişti.

Tanker, daha sonra 20 Temmuz'da onarım için Cidde limanına çekilmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 278359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.