1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. AMBARLI LİMANI

  4. İÜ Ambarlı Mardaş Limanı ziyareti
İÜ Ambarlı Mardaş Limanı ziyareti

İÜ Ambarlı Mardaş Limanı ziyareti

İstanbul Üniversitesi Denizcilik Kulübü sektör tanıtım faaliyetleri kapsamında Ambarlı Mardaş Limanı Teknik gezisi düzenledi.

A+A-

Ambarlı Mardaş Limanı’na ziyaret eden İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisleri öğrencileri ve öğretim üyeleri Liman sahasını ve Gemi operasyonlarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Öğretim üyeleri Olgay OKSAS, Güldem ELMAS ve Denizcilik Kulübü Y.K.Başkanı Aslan AYVERDİ eşliğinde liman sahası ayrıntılı bir şekilde gezildi.

Mardaş Dış sahayı gezip konteynerlerin gümrüklü sahada nasıl elleçlendiğini ve dolum-boşaltım işlemlerinin nasıl yapıldığını yerinde gördüler. Daha sonra 260Mt 50530 DWT ‘luk ZIM YOKOHAMA Konteyner gemisini inceleme fırsatı bulan Denizcilik Kulübü öğrencileri sonrasında 100Mt uzunluğundaki ANJA gemisine çıkarak köprü üstü, güverte ve makine dairesini yakından görüp bilgi aldılar.

Gemideki işleyişi ve Köprü üstünde bulunan aletlerin ne işe yaradığını geminin 1. Kaptanından dinleyen öğrenciler, daha sonra geminin güvertesine ve makine dairesine inerek orada ki işleyiş hakkında da bilgi sahibi oldular.

Yemekhane bölümünde yemek ikram edilen öğrenciler 3 saatlik gezinin ardından ziyareti sonlandırdılar.

dsc_0008.jpg

dsc_0016.jpg

dsc_0107.jpg

dsc_0119.jpg

dsc_0133.jpg

virahaber.com

 

Bu haber toplam 3820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.