1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İzmir'de kruvaziyer incelemesi
İzmir'de kruvaziyer incelemesi

İzmir'de kruvaziyer incelemesi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Doğu Akdeniz'in merkezi konumundaki İzmir'in gelişen kruvaziyer turizminde avantajlı olduğunu belirtti.

A+A-

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın önde gelen kruvaziyer turizmi şirketi olan Costa Crociere Şirketi'nin teknik ekibi, kruvaziyer limanı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e geldi. Costa Crociere Şirketi Türkiye Temsilcisi Kaptan Angelo Della Valle, Costa Operasyon Müdürü Roberto Ferrarini ve Costa Kıdemli Kaptanı Salvatore Doneto, kruvaziyer gemilerinin yanaştığı İzmir Alsancak Limanı ve kruvaziyer limanı için düşünülen Üçkuyular İskelesi'ni gezerek yerinde inceledi.

Heyeti, kruvaziyer gemilerinin yanaştığı mevcut limanda ve kruvaziyer liman projesi için düşünülen Üçkuyular İskelesi'ni gezdirerek bilgilendiren Demirtaş, İzmir'in, Akdeniz'in ilk 5 limanından birisi olmasını istediklerini vurguladı.

İzmir'in Doğu Akdeniz'in merkezi konumunda olduğunu ve güneyde çok büyük bir potansiyel bulunduğunu kaydeden Demirtaş, 'İzmir Akdeniz Çanağı, Ege Denizi, Yakın Doğu, Orta Doğu, Karadeniz?de gelişen kruvaziyer turizminde oldukça avantajlı. Bu bölge, eşsiz bir pazar'dedi.

Kentin acil olarak yeni bir kruvaziyer limanına ihtiyacının bulunduğunu belirten Demirtaş, kruvaziyer limanı ile ilgili teknik ekibin oluşturacağı raporun ve Costa'nın CEO'su Pier Luigi Foschi'nin görüşlerinin son derece önem taşıdığını, proje çalışmalarının bu görüşler doğrultusunda şekilleneceğini anlattı.

Demirtaş, kruvaziyer limanı ile ilgili yaptıkları çalışmaların bir fikir projesi olduğunu ifade ederek, 'Yaptığımız projelerin kesin bir proje gibi değerlendirilmemesi lazım. Bu sizin alanınız. Bizim için önemli olan, görüşlerinizi biran önce iletmeniz' dedi.

Demirtaş, Costa'nın proje ile ilgili önerilerini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a İzmir ziyareti sırasında aktaracaklarını, bu nedenle yapılan incelemelerle ilgili raporun biran önce hazırlanmasını ve buna bağlı olarak Foschi'nin görüşlerinin kendilerine iletilmesini istedi. 

 

Haberler

Bu haber toplam 879 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.