1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Jeff Bezos 127 metrelik bir yelkenli yaptırıyor
Jeff Bezos 127 metrelik bir yelkenli yaptırıyor

Jeff Bezos 127 metrelik bir yelkenli yaptırıyor

Dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos’un Hollanda’da yaptırdığı yelkenli yatın da alanında en büyük olacağı belirtildi. Yatın fiyatının 500 milyon dolar olduğu ifade edildi

A+A-

E-ticaret devi Amazon ile uzay turizmi şirketi Blue Origin’in kurucusu olan, en zenginler istesinde sık sık bir numaraya çıkan ABD’li milyarder Jeff Bezos, denizlerde de rekor kırmaya hazırlanıyor. Jeff Bezos’un gelecek yıl tamamlandığında “dünyanın en büyük yelkenli teknesi olacağı” bildirilen yatı ilk kez görüntülendi. “Y721” olarak bilinen 127 metre uzunluğundaki yat, Hollanda’nın batısındaki Zwijndrecht tersanesinde denize indirildi. Özel yat üreticisi “Oceanco” tarafından inşa edilen teknenin 500 milyon dolar (4.8 milyar TL) değerinde olduğu bilinirken, yatta üç büyük direğin ve üç ayrı güvertenin bulunduğu belirtildi.

Sır gibi!

Yatın, Oceanco’nun 2018’de ürettiği en büyük ekolojik yatlardan biri olan “Black Pearl”den ilham alınarak tasarlandığı düşünülüyor. Şirket gizlilik içerisinde yapımına devam edilen yatın Jeff Bezos’a ait olup olmadığını “müşteri mahremiyeti” açısından açıklamıyor. Ancak, ABD’li yazar Brad Stone’un geçtiğimiz Mayıs ayında yayımlanan “Amazon Serbest Bırakıldı: Jeff Bezos ve Küresel İmparatorluğun İcadı” adlı biyografi kitabında “var olan en iyi yelkenli yatlardan biri” olarak tanımlanan söz konusu yatın 57 yaşındaki milyerdere ait olduğu doğrulanmıştı. Jeff Bezos 200 milyar dolar civarında servete sahip.

Kaynak: Milliyet

Bu haber toplam 6572 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.