1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Karadeniz’de sular ısınıyor
Karadeniz’de sular ısınıyor

Karadeniz’de sular ısınıyor

Rusya ile yaşanan uççak düşürme krizi git gide yoğunlaşıyor. Kriz Karadeniz’de liman devleti kontrolleriyle gemilerin tutuklanmasına kadar ulaştı.

A+A-

Onur Ömer BİLGİ - Vira Haber

Gözler Akdeniz’in savaş gemilerinin oyun alanına dönmesine çevrilmişken Karadeniz’de de gerilim gittikçe tırmanıyor. 24 Kasımdan bu yana Rusya’nın sıkı uygulamalarına maruz kalan Türk gemilerine Türkiye’de artık tepki vermeye başladı.

İlk uygulama Rusya’dan

12 gündür özellikle Karadeniz’de bulunan Rus limanlarını ziyaret eden Türk gemileri ve personeline zorluklar çıkartan yönetim 5 Türk Bayraklı gemiyi seferden alıkonularak tutukladı. Rusya'nın Novorossisk Limanı'na sefer yapan M/V Meyra, M/V Adalady, M/V Halıl Sahın, M/V Mert Deval, ve M/V Mahmut Saka isimli Türk gemilerinin tutuklanması ülkemizin de uluslararası sicilini olumsuz etkilemeye başladı.

UDHB kayıtsız kalmadı

Türk gemilerinin aynı hafta sudan sebeplerle tutuklanmasının ardından iyi niyetin suistimal edilmesiyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’da harekete geçti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Samsun Limanı sörveyörleri tarafından liman devleti kontrolüne tabi tuttuğu Rusya Federasyonu bayraklı M/V Omskiy 105, M/V Rusich 1, M/V Neva ve M/V Crystal isimli gemileri seferden alıkoyarak tutukladı.

Şimdi ne olacak?

Rusya ve Türkiye tarafından tutuklanan gemiler tespit edilen eksiklikler giderilinceye kadar sefere çıkamayacak. Bunun yanı sıra denetimlerin önyargılı bir şekilde devam etmesiyle bu tarz tutuklamalar iki ülke arasındaki kriz çözülünceye kadar devam edecek

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1901 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.