1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Katar Deniz Harp Okulu, PRÜ desteğiyle eğitime başlıyor
Katar Deniz Harp Okulu, PRÜ desteğiyle eğitime başlıyor

Katar Deniz Harp Okulu, PRÜ desteğiyle eğitime başlıyor

Piri Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetlerine uluslararası standartlar çerçevesinde en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda 2018 yılında anlaşma imzalanmıştı.

A+A-

Anlaşma ile Katar Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 4 programdan oluşacak Akademinin (Deniz Harp Okulu) oluşumu ve işletilmesinde Piri Reis Üniversitesi 6 yıllık eğitim hizmeti verecektir. Akademinin Katar, Doha’da yapılan  açılış törenine (11 Şubat 2019 )  çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. 

Uzun süren bir ön çalışma, hazırlık ve büyük emekler sonucu ortaya çıkan, Türk Denizciliği ve Yükseköğretiminin bu uluslararası başarısını; paylaşmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz.

Açılış törenine Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdullah Hassan Al-Sulaiti, Katar  Silahlı Kuvvetler Eğitim Komutan Tümgeneral Nasser Al Hammadi,Katar  Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Fahad Mubarak A.Al-Khayareen, Katar Deniz Harp Akademisi Komutanı Amiral Khalid N.Al-Hajri, T.C. Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve çok sayıda Katar Silahlı Kuvvetleri üyesi komutan, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan da Katar Deniz Harp Okulu’nun açılışında bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Erdoğan, konuşmasında; “Piri Reis’ten, Barbaros Hayrettin Paşa’dan, Mustafa Kemal Atatürk’ten, Çanakkale Zaferi’nden ve Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşundan bugünlere Türk denizciliğinin ve eğitim dünyasının tecrübesini Katar ile paylaşmaktan onur duyuyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Sayın Bakanlarımız ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ  ve tüm denizcilik camiasının desteği ile en iyi şekilde bu işbirliği ve dostluğu sürdüreceğiz. Katarlı dostlarımıza bize güvenlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk denizcilik ve yükseköğretim camiasının harmanlandığı ve denizcilik alanında   “know how” merkezi haline gelen Üniversitemizin 11. Kuruluş Yıldönümünü de bu vesileyle kutlar, Piri Reis Üniversitesi Ailesi olarak nice başarılarla dolu yıllar diler, büyük bir özveri ve emekle Piri Reis Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm akademik, idari personele ve öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ederim.” diyerek konuşmalarını bitirdi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4263 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.