1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. "Kayıtsız 3"ün kış bakımı Teos Marina’da yapılıyor
"Kayıtsız 3"ün kış bakımı Teos Marina’da yapılıyor

"Kayıtsız 3"ün kış bakımı Teos Marina’da yapılıyor

2006-2009 yılları arasında ‘Kayıtsız 3’ adlı teknesiyle dünyayı dolaşan Özkan Gülkaynak, Teos Marina’da bağlı bulunan teknesini kış bakımı yaptırmak için karaya çekti.

A+A-

Alt yıkama, boya bakım gibi sezon öncesi hazırlıkları Teos Marina’da yapılan ‘Kayıtsız 3’ün, travel lift tarafından karaya alınması ve alt yıkama işlemleri sırasında Özkan Gülkaynak yanından ayrılmadı.

Kayıtsız 3 teknesi, Batı Karadeniz'de bir tersanede Bristol Channel Pilot Cutter tipinin Amerikalı tasarımcı Y. Marie Tanton ile Gülkaynak'ın kısa bir omurga ve V biçimli bir karina uyarlamasına göre yapılmış, boyu 7.95 metre, eni 2.93 m olan ahşap teknedir. Bu özel teknede elektronik aygıt yoktur.

kayitsiz-3_2.jpg

1965 yılında İzmir'de doğan Gülkaynak, "İnsanlar sorumsuz olmadan bizleri üzen ve yıpratan yapay dünya meselelerine ne kadar ‘kayıtsız’ kalabilirse o kadar güçlü sağlıklı ve mutlu olacaklardır" özdeyişine inancı nedeniyle teknesine "Kayıtsız" adını koyduğunu belirtti.

Kayıtsız 3, bakımı tamamlandığında yeniden denize indirilerek, yeni seyahatlere yelken açana kadar Teos Marina’daki yerinde kalacak. 

kayitsiz-3_4.jpgkayitsiz-3_3.jpg

Bu haber toplam 4694 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.