1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Kırım limanlarına yasadışı girişler önlenemiyor
Kırım limanlarına yasadışı girişler önlenemiyor

Kırım limanlarına yasadışı girişler önlenemiyor

2017nin son ayında  26 geminin Rus işgali altındaki Kırım’a yasa dışı şekilde giriş yaptığı belirtildi. Gemilerin 25’inin Rusya Federasyonu’na, 1’inin Sierra Leone bayrağı altında olduğu açıklandı.

A+A-

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'daki limanlara, 1 Aralık 2017-1 Ocak 2018 tarihleri arasında 26 yük gemisinin yasa dışı olarak giriş yaptığı bildirildi.

Ukrayna İşgal Edilen Bölgelerden ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, Aralık ayında Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a, çoğu Rusya bandıralı gemiler olmak üzere 26 geminin, kapalı limanlara yasa dışı olarak giriş yaptığı öğrenildi.

Gemilerin 25’inin Rusya Federasyonu’na, 1’inin Sierra Leone bayrağı altında olduğunu belirten Bakanlık, söz konusu gemilerin Kerç, Sivastopol ve Kefe (Feodosiya) limanlarına toplam olarak 82 kez giriş yaptığını kaydetti.

Bunun dışında Moldova Cumhuriyeti, Malta, Togo, Palau, Saint Christopher ve Nevis Federasyonu ve Komor Adaları Birliği gemilerinin, Kırım limanlarına bağlı olan su alanında bekleme yaptığı tespit edildi.

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanlarını uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3943 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.