1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Kış ortasında açık su yüzme yarışı
Kış ortasında açık su yüzme yarışı

Kış ortasında açık su yüzme yarışı

DTO İzmir Şubesi, Menderes Belediyesi, Menderes Kaymakamlığı ve Marathon Masters Spor Kulübü'nün katkılarıyla Yüzme Federasyonu'nun onayıyla İzmir'de ilk kez kışın denizde Türkiye Kış Yüzme Şampiyonası gerçekleştirildi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Menderes Belediyesi, Menderes Kaymakamlığı ve Marathon Masters Spor Kulübü'nün katkılarıyla düzenlenen şampiyonaya 18-69 yaşları arasında Türkiye'nin farklı illerinden 120 erkek, 32 kadın olmak üzere toplam 152 sporcu katıldı.

Özdere'deki bir otelin sahilinden başlayıp aynı yerde sona eren 1500 metrelik parkur sonunda kadınlarda birinciliği Deniz Kayadelen, ikinciliği Bengisu Avcı, üçüncülüğü ise Pınar Arpınar elde etti.

Erkeklerde Berkal Sakal birinci olurken, Canberk Usta parkuru ikinci, Timüçin Güleç üçüncü sırada tamamladı.

Yüzücüler 15 derece olan su sıcaklığından olumsuz etkilenmemek için wetsuit denilen özel giysilerle yüzdü.

Şampiyonada 25 hakem görev alırken, güvenlik önlemi olarak karada ambulans, sağlık ekibi, denizde 10 adet bot, sahil güvenlik, profesyonel dalgıçlardan oluşan can kurtaran hazır bulundu.

Şampiyonada 25 hakem görev alırken, güvenlik önlemi olarak karada ambulans, sağlık ekibi, denizde 10 adet bot, sahil güvenlik, profesyonel dalgıçlardan oluşan can kurtaran hazır bulundu.

Ayrıca Kuşadası Liman Başkanlığı tarafından deniz trafiğe kapatıldı. Manş Denizi'ni rekorla geçen İzmirli yüzücü Bengisu Avcı, organizasyonda ikinci olurken Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım yarışmada kulaç sallayanlar arasında yerlerini aldı.

Ayrıca Kuşadası Liman Başkanlığı tarafından deniz trafiğe kapatıldı. Manş Denizi'ni rekorla geçen İzmirli yüzücü Bengisu Avcı, organizasyonda ikinci olurken Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım yarışmada kulaç sallayanlar arasında yerlerini aldı.

Yarışmada Manş Denizi'ni yüzerek geçen üçüncü Türk kadın sporcu olan Bengisu Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın TYF'nin düzenlediği ilk kış yüzme kupası olduğuna dikkati çekerken, etkinliğe, denizde yüzmeyi seven herkesin iştirak edebildiğini dile getirdi.Yarışmanın düzenlediği koyun yarış için çok uygun nitelikler taşıdığını anlatan Avcı, "Yüzmeyi ve sporu seven insanların yarışma fırsatı bulabilecekleri, arkadaşlıklar kurup, kendilerini deneyebilecekleri çok güzel bir parkur." ifadelerini kullandı.

Yarışmada mücadele eden Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da çocukluğundan beri sporla ilgilendiğini, 50 yaşına yaklaşırken yüzmeye yöneldiğini, fırsat buldukça kış aylarında denize girdiğini söyledi.

Hem sağlık hem de yaşam performansı bakımından kış yüzmesini önemsediğini dile getiren Yıldırım, "Herkese tavsiye ediyorum. Herkes kışın yüzebilir. Bunun için alışkanlık gerekir. Güne başlarken soğuk suyla başlamak gerekir." diye konuştu.

Yarışma için Muğla'dan gelen 71 yaşındaki Necati Sağır ise kış yüzmesine 15 yıl önce başladığını kaydederek, "Kış yüzmesi bana iyi geliyor. Hiçbir zorluğu yok. Sadece alışmak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yalavaç: "Uluslararası olması için çabalayacağız"

DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yarışların geleneksel hale gelmesi için çalışacaklarını aktardı.Deniz sevgisi aşılamak ve bölgenin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini kaydeden Yalavaç, "Bu yıl ulusal bazda düzenliyoruz. Organizasyonun gelecek yıllarda uluslararası olması için çabalayacağız. İş adamları, bürokratlar, sporcular. Türkiye'nin her yerinden katılım var." şeklinde konuştu.

Manş Denizi’ni geçen milli sporcu Bengisu Avcı ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın yanı sıra 71 yaşındaki Necati Sağır da yarışlara katıldı. Yarışlar hem havadan hem de su altı fotoğrafçısı Murat Kaptan ve Barış Şendemir tarafından su altından görüntülendi.

Yarışlar sonucunda bayanlarda Deniz Kayıhan 13,56 dakikalık derecesiyle birinci olurken, Bengisu Avcı ikinci, Pınar Arpınar ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinin birincisi 13,10 dakika ile Barkın Sakal oldu. Yarışları Canberk Usta ikinci, Timuçin Güleç ise üçüncü tamamladı.

Yarışlara katılanların hepsine katılım madalyası verilirken, ayrıca derecele girenlere ödülleri Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik ve Marathon Masters Kulübü Başkanı Turgut Esen’in katıldığı törenlerle verildi.

yuzme.jpg

yuzme1.jpg

yuzme2.jpg

yuzme3.jpg

yuzme4.jpg

yuzme5.jpg

yuzme6.jpg

yuzme7.jpg

yuzme8.jpg

yuzme9.jpg

yuzme10.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.