1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. 'Kıyı İstanbul' projesi hayata geçiyor
'Kıyı İstanbul' projesi hayata geçiyor

'Kıyı İstanbul' projesi hayata geçiyor

Alman ve İsviçreli girişimcilerin ortaklığıyla kurulan Yeditepe Marina'nın Büyükçekmece sahilinde 500 milyon avroluk yatırım olan "Kıyı İstanbul" projesi hayata geçiyor.

A+A-

Marina, otel ve Avrupa'nın en popüler 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan özel bir çarşı bölümünün yer alacağı projenin 2018'in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Overvest, Waterhouse, Iresi, Tavida şirketlerinin kurduğu Yeditepe Marina tarafından hayata geçirilen projenin tanıtım etkinliğinde konuşan Overvest Grup İcra Kurulu Başkanı Yunus Söylet, 146 dönüm üzerine kurulacak projenin marina, çarşı, otel birimleriyle 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Büyükçekmece'de göl ile denizin birleştiği noktadan başlayarak E-5 karayolu paralelinde toplamda bin 200 metrelik sahil şeridi boyunca projenin konumlanacağını dile getiren Söylet, 152 odalı otel, 1000 yat kapasiteli marina ve açık hava müzesi niteliğinde iki katlı çarşının yer alacağını aktardı.

Söylet, projenin çarşı bölümünün 7 ünlü Avrupa şehrinin sembolü olan 32 ayrı binadan meydana geleceğini kaydederek, Türk kültürünün Avrupa'daki en güzel örneklerinden biri olan Saraybosna Caddesi'nin de açık hava müzesi niteliğindeki çarşıyı süsleyen özel bir bölüm olarak yer alacağı bilgisini verdi.

Yunus Söylet, "Avrupa'nın mimari ve kültürel mirasını yansıtan ve Türk-Avrupa ortak fikirlerine köprü oluşturan projenin açık hava müzesini andıran çarşı bölümü Avrupa'nın önde gelen kültür ve sanat şehirleri Budapeşte, Milano, Berlin, Amsterdam, Paris, Londra ve Viyana şehirlerinden ilham alınarak tasarlandı. Saraybosna ise bu şehirlerle İstanbul arasında bir kültür köprüsü olarak projede yer alıyor." dedi.

kiyi_istanbul_projesi.jpg

"2018'in üçüncü çeyreğinde kapılarını açacak"

Projenin gelecek yılın üçüncü çeyreğinde ziyaretçilere kapılarını açacağını dile getiren Söylet, Avrupa'daki önemli binalardan esinlenerek inşa edilecek çarşıda ziyaretçilerin kendilerini bazen Paris'te Rodin Müzesi'nde bazen Viyana Devlet Operası'nda bazen de Milano'da Palazzo Marino'da hissedeceğini bildirdi.

Söylet, 81 bini kapalı 7 bini açık olmak üzere toplamda 88 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan çarşı bölümünde 200'ün üzerinde mağazanın yer alacağını söyledi.

Çarşının premium restoranları ile dünya mutfağından seçkin örnekler sunacağını dile getiren Söylet, projede 20 bin metrekarelik eğlence alanı, kongre merkezleri, özel gün kutlamaları için de 1000 kişi kapasiteli organizasyon alanı yer alacağı bilgisini verdi.

Söylet, projede, iki yarı olimpik yüzme havuzu, denizcilik müzesi ve yatçılar kitaplığı, yat kulübü ve marinanın bulunacağını bildirdi.

Marinada ücretsiz otopark imkanının sunulacağını ifade eden Söylet, amaçlarının günde sahili gezen 60-70 bin kişiyi buraya yönlendirmek olduğunu, bu sayıdan daha fazla kişinin çarşıyı ziyaret edebileceğini söyledi.

kiyi_istanbul_projesi_02.jpg

"Türkiye'nin deniz üstündeki ilk oteli"

Söylet, Kıyı İstanbul Projesi içerisinde Türkiye'nin deniz üzerinde yapılan ilk 5 yıldızlı otelinin yer alacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Denizin hemen üzerinde yer alacak otel, yatay mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak misafirlerine hizmet verecek. İki kat üzerine 55 adet 43 metrekarelik, 55 adet 80 metrekarelik ve 42 adet 130 metrekarelik olmak üzere toplamda 152 odaya sahip olacak. Otel ayrıca 150 kişilik güneşlenme terası 400 kişi kapasiteli plajı ve restoranları ile misafirlerine hizmet verecek."

"Türkiye'ye güvenimiz tam"

Iresi International Üst Yöneticisi (CEO) Ulrich Pelz, dinamik yapısı ve jeopolitik konumundan dolayı birçok uluslararası yatırımcının Türkiye'yi yakından takip ettiğini söyledi.

Kendisine "Böyle bir projeyi turizmin etkilendiği bu zamanlarda neden Türkiye'de hayata geçiriyorsunuz?" şeklinde sorular sorulduğunu dile getiren Pelz, Türkiye'nin birden fazla pozitif yönü olduğunu, genç ve dinamik nüfusun, jeopolitik konumun, Türkiye'nin gelişme potansiyelinin bunlardan bazıları olduğunu bildirdi.

Pelz, Türkiye'ye güvenlerinin tam olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda İstanbul mıknatıs gibi tüm dünyayı kendisine çeken eşsiz bir metropol şehir. Bu etmenler sonucunda Kıyı İstanbul projesinin Türkiye için, özellikle Türk halkı ve Türkiye'yi ziyaret edecek yabancı misafirler için çekim merkezi olacak bir proje olduğunu söyleyebilirim. 500 milyon avroluk bir yatırım olan Kıyı İstanbul; marinası, çarşısı ve oteliyle 4 bini aşkın insana istihdam sağlayacak."

kiyi_istanbul_projesi_03.jpg

"Büyükçekmece villa kenti"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1994 yılından beri Büyükçekmece'yi bir villa kent olarak planladıklarını belirterek, yüksek binaya izin vermediklerini söyledi.

İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının 135 metrekare olduğunu dile getiren Akgün, bu rakamın Avrupa'nın çok üzerinde olduğunu vurguladı.

Akgün, ilçe sınırları içerisinde çok sayıda villa olduğunu belirterek, halihazırda devam eden projelerin bulunduğunu, 17 bin villanın bulunduğu ilçede 35 bin tane daha villa yapılacağını bildirdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4035 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.