1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Koç Grubu, Yunanistan’ın en büyük limanına talip
Koç Grubu, Yunanistan’ın en büyük limanına talip

Koç Grubu, Yunanistan’ın en büyük limanına talip

Koç Grubu'na ait Setur'un, Yunanistan'ın en büyük limanı Alimos'u almak için devreye girdiği belirtiliyor. Alimos için Koç, yerel bir ortakla da görüşüyor. Yani bir konsorsiyum kurarak ihaleye girmeyi planlıyor.

A+A-

Daha önce satışa çıkarılan ancak daha sonra satışından vazgeçilen Alimos Limanı için Koç Grubu'na bağlı Setur devrede. Alios'un satışa çıkarıldığı dönemde Ferit Şahenk’in Doğuş Grubu ve Mehmet Kutman’ın Global Holding’i ilgilenenler arasındaydı anca son anda çekildiler. Şimdilerde satışı tekrar gündeme gelen liman için ocak ayında da ilk teklifler verilecek.

OCAK AYINDA TEKLİFLER VERİLECEK

Yunanistan’ın önemli gazetelerinden Kathimerini Alimos’a en ciddi ilginin Koç Holding’e ait Setur’dan geldiğini yazdı.

MİDİLLİ'Yİ YUNAN ORTAKLA ALDI

Koç Holding’e ait Setur Midilli Limanı’nı işletiyor. 2012’de açılan ihaleyi 40 yıllığına kazanan Setur Marinaları’nın Midilli’deki ortağı ise Yunan Folli Follie.

İddialara göre  Alimos için Koç, yerel bir ortakla da görüşüyor. Yani bir konsorsiyum kurarak ihaleye girmeyi planlıyor.

Alimos Limanı, 1.100 tekne kapasiteli. Sadece ülkenin değil, Doğu Avrupa ve Balkanlar’ın en büyüğü. Doğuş Grubu’nun Yunanistan’da yat limanları dikkat çekiyor. Bakarsınız Doğuş Alimos’un peşini bırakmaz, geçmişte adı geçen Global’de ihale sürecine katılır.

Vira Haber

Bu haber toplam 5495 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.