1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Kruvaziyerde çıkış limanıyız
Kruvaziyerde çıkış limanıyız

Kruvaziyerde çıkış limanıyız

İzmir çıkışlı gemi turları Haziran ayı sonunda Apex Tur tarafından başlatılıyor. Kruvaziyer seferleriyle gelen turistlerinin kalacağı gün sayısı da artmış olacak.

A+A-

Yunan Adaları’na kruvaziyer gemisi turları düzenleyen Apex Tur’un Ege Bölge Müdürü Figen Beloğlu, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret ederek 24 Haziran’da başlatacakları yeni seferler hakkında bilgi verdi.

 

Son yıllarda kruvaziyer turizminde talebin giderek yükselmesi ile doğru orantılı olarak Kuşadası çıkışlı rezevasyonların erken dolduğuna işaret eden Beloğlu, “Biz de İzmir’e geliş gidişi artırmak için Ocean Magesty adlı kruvaziyer gemisini kiraladık.

 

Turlara 24 Haziran öğleden sonra Yunan adaları ile başlıyoruz. 3, 4 ve 5 günlük olmak üzere değişik program alternatiflerimiz olacak” bilgisini verdi.

Talep yoğun var

Turların İzmir Limanı’nda başlayıp sona ereceğine dikkat çeken Beloğlu, İzmir Limanı’nı çıkış limanı (homeport) olarak kullanmak için anlaşma yaptıklarını dile getirdi.

 

“Diğer yandan bu programların vizesiz olması çok önemli” diye konuşan Beloğlu, 1 Haziran’dan itibaren çipli pasaportlara geçişin ise yoğunluğun yüksek olduğu sezon başında sıkışıklık ve sıkıntı yarattığını kaydetti.

 

Beloğlu, tur fiyatlarının 299 Euro olduğunu da belirterek şu anda yurtiçi ve yurtdışından talebin yoğun olduğunu söyledi. Beloğlu, ayrıca İTO tarafından limana konulan x-ray cihazı ve diğer iyileştirmeler için İTO Başkanı Demirtaş’a teşekkür etti.

Liman yapılmalı

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, “Biz İzmir’i kruvaziyer limanı ve kendi yapmaya niyetlendiğimizde sadece gemilerin uğradığı bir liman olmayı düşünmemiştik. Son bölümünde kısa süre içinde İzmir’den başlayan ve biten turların planlanması ve limanın homeport olarak kullanılması idi.

 

Bu özelliği ile İzmir’i Akdeniz’de ilk 5 liman arasına sokmaktı” dedi. Bunları gerçekleştirmek için altyapı ihtiyacına dikkat çeken Demirtaş, şunları söyledi: “Apex Tur’un yaptığı İzmir’de bir ilk olacak. Zaman zaman İzmir’den başlayan tur teşebbüsü olduysa da sizin bu girmeniz çok önemli. Bir limanın homeport olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Giriş çıkışların rahat yapılabileceği bir yolcu salonu maalesef yok. Sonuçta bizim mutlaka homeport özelliklerine sahip bir kruvaziyer limanı yapmamız gerekiyor.”

 

Demirtaş ayrıca, Costa’dan gelen teknik ekibin incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, 19 Haziran’da İzmir’e gelecek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a iletilecek istekleri belirlemek için firmanın üst düzey yetkilileri ile görüşmelerin de sürdüğünü sözlerine ekledi. 

 

Hürriyet

Bu haber toplam 965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.