1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Kum girişi kapattı, liman göle döndü
Kum girişi kapattı, liman göle döndü

Kum girişi kapattı, liman göle döndü

Trabzon un Söğütlü ilçesinde bulunan limanın girişi dalgaların kumları taşımasıyla kapandı.

A+A-

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde bulunan limanın girişinin dalganın taşıdığı kumla birlikte kapandı. Temizlik yapılmaması nedeniyle giriş ve çıkışın kapandığı limanda 15 gündür mahsur kalan balıkçılar ise mağdur olduklarını belirterek yardım istiyorlar. 

Seslerini duyuramıyorlar

Akıntının sürüklediği kumlar sayesinde liman adeta bir göle dönüşürken balıkçılar 15 gündür yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Akçaabat Belediyesine başvurduklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını kaydeden balıkçılar balık sezonunun açılmasıyla denize açılamadıklarını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini kaydetti.

Takalar karadan yürütüldü

Fiberglastan yapılan hafif tekneler çevredeki vatandaşlar ve diğer balıkçılarla birlikte kumun üzerinden taşınarak deniz ile kavuşturuluyor. Yetkililerden en yakın zamanda yardım bekleyen balıkçılar, "Balığa çıkamıyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Maddî yönden de kayıp yaşıyoruz." diye kendilerini ifade ettiler. Kayığını orada bulunduran balıkçılardan Bekir Şahinoğlu Söğütlü belde belediyesinin kapatılmadan önce burada temizlik yapıldığını ancak bölgenin Akçaabat Belediyesine devrinden sonra herhangi bir temizlik yapılmadığını ileri sürdü. Şahinoğlu “Söğütlü Belediyesi kapandıktan sonra burayla kimse ilgilenmedi. Burada mahsur kaldık. Denizin getirdiği malzemeler girişi kapattı. Ne tekne girebiliyor ne çıkabiliyor. Buraya el atılmasını ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Biz de bu devletin vergi veren vatandaşlarıyız.” dedi

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4007 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.