1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Kürekte 2023 Sezonu Başlıyor
Kürekte 2023 Sezonu Başlıyor

Kürekte 2023 Sezonu Başlıyor

Kürekte 2023 sezonu, ergometre yarışları ile start alacak. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Salon Kürek Şampiyonası, 8 Ocak Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.

A+A-

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Spor Tesisleri’nde düzenlenecek Türkiye Salon Kürek Şampiyonası'nda Türkiye’nin pek çok ilinden katılacak 37 kulüp ve 600’den fazla sporcu mücadele edecek. Yarışlarda U15, U17, U19, U23, Büyükler ve Master kategorilerinde sporcular 1000 ve 2000 metrelik yarışlarda derece için ter dökecek.

Yarışlar öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, heyecanla yeni bir sezona başladıklarını ifade etti. Cumhuriyetin 100 yılının verdiği coşku ile ergometre yarışlarının yapılacağını söyleyen Erhan Ertürk, yarışlara katılacak kulüp ve sporculara başarılar diledi. Erhan Ertürk: “İlk startı İstanbul’da ergometre yarışları ile vereceğiz. Bir asrı devireceğimiz bu yıl, gerçekleştireceğimiz tüm etkinlikleri 100 Yılımıza yaraşır şekilde gerçekleştireceğiz. Bizle aynı heyecana sahip herkesi yarışları izlemeye davet ediyoruz. Şimdiden yarışacak tüm sporcularımıza başarılar dilerim" dedi.

foto-2-003.jpg

Salon Kürek Yarışları; ilk kez 1982 yılında gerçekleştirilen ve uzun yıllardır yapılan, spor salonunda yan yana konumlanan ergometre aletlerini kullanan sporcuların, çektikleri mesafeyi en kısa sürede bitirmesi prensibine dayalı olarak yapılan ve bilgisayar tabanlı olarak ölçülebilen kürek sporu yarışlarına verilen genel isimdir.

afis.png

Vira Haber

Bu haber toplam 3330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.