1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman ekonomiyi kalkındıracak
Liman ekonomiyi kalkındıracak

Liman ekonomiyi kalkındıracak

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun ekonomisinin düzlüğe çıkması için en önemli etkenin limanın özelleşmesi olduğunu belirterek, bunu da başardıklarını söyledi.

A+A-

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun ekonomisinin düzlüğe çıkması için en önemli etkenin limanın özelleşmesi olduğunu belirterek, bunu da başardıklarını söyledi.

Limanın geçtiğimiz yıllarda 80 milyon dolara özelleştirilmek istendiğini belirten Karasayar, "Liman İskenderun ekonomisini kalkındıracak." dedi.

Milletvekili Karasayar, "Limanı 372 milyon dolar vererek alan firma şimdiden 400 milyon dolarlık yatırım yapmak için harekete geçti. Limanın özelleşmesinde hiçbir pürüz kalmadı. Atık yatırımlar gelmeye başlayacak. Bu da İskenderun ekonomisinin canlanması ve işsizliğin azalması anlamına gelmektedir." diye konuştu.

İskenderun Körfezi'nin bölgenin enerji merkezi ve liman şehri olacağına dikkat çeken Milletvekili Karasayar, "1980'li yıllarda İskenderun ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu ve o yıllarda vergi rekortmenlerinin İskenderunlu nakliye sektörlerinden çıktığını çok iyi biliyoruz. Limana konteyner terminalinin kurulması, gerekli yatırımın yapılması ve Ürdün, Akabe ve Laskiye limanlarına giden gemilerin İskenderun Limanı'na gelmesi ile Ortadoğu'ya sevkıyatlar yine İskenderun Limanından başlayacak. Zaten herkesin gözü kulağı İskenderun Limanı'nda." şeklinde konuştu.

Esnafın da limanın çalışması ile hareketleneceğini belirten Karasayar, hükümet olarak İskenderun'a son derece önem verdiklerini vurguladı.

Karasayar şunları söyledi: "İskenderun Devlet Hastanesi başta olmak üzere, adliye sarayımız, emniyet müdürlüğü ile tapu kadastro binamızın yanı sıra İskenderun Arsuz yolu da bitti. İnşallah Mart ayının başlarında bu güzide tesislerimizin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştireceğiz."

Timeturk

Bu haber toplam 913 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.