1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Limanda Ro-Ro paniği
Limanda Ro-Ro paniği

Limanda Ro-Ro paniği

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nden İstanbul'a hareket eden Kale Nakliyat A.Ş.'ye ait ‘Kale Nakliyat 3’ adlı Ro- Ro gemisi, sabaha karşı yanlış yükleme sonucu yan yattı.

A+A-

Ro- Ro, 1 saat süren uğraş sonucu normale getirilirken, yolcular arasında panik yaşandı.

Bandırma’dan saat 01.00’de İstanbul’a hareket etmesi gereken ‘Kale Nakliyat 3’ adlı Ro- Ro, kamyon ve yolcularını aldıktan sonra 2 saat rötarlı olarak saat 03.00’de Bandırma Limanı’ndan ayrıldı. İddiaya göre, kamyonların düzensiz park edilmesi sonucu limandan 1 mil açılan Ro- Ro yan yattı. Kamyonların birbirlerine çarptığı Ro- Ro'daki yolcular arasında panik yaşandı. Olası facia, kaptan ve mürettebatın yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu Ro- Ro’nun dengesinin sağlamasıyla önlendi.

Gemide bulunan kamyon şoförlerinden Tuncay Pulluk, “Ro Ro’daki kamyonların büyük bölümü, düzensiz olarak yerleştirildi. Az kalsın facia yaşanacaktı. Çok korktuk. Bir saat süren çalışma sonrası dengeye getirilen Ro Ro ile İstanbul’a gittik” dedi.

Kale Nakliyat A.Ş.'ye ait ‘Kale Nakliyat 3’ adlı Ro- Ro, Bandırma ile İstanbul Ambarlı arasında 2006 yılından itibaren araç ve yolcu taşıyor.

‘Hayat N’ adlı Ro- Ro gemisi, 14 Eylül 2008 tahinde saat 23.00 sıralarında Bandırma Limanı'ndan İstanbul'a gitmek üzere hareket ettikten 10 dakika sonra yine yanlış yükleme sonucu yan yatıp batmıştı. Olayda 5 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Hürriyet

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.