1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Limandaki 14 İşyeri Mühürlendi
Limandaki 14 İşyeri Mühürlendi

Limandaki 14 İşyeri Mühürlendi

Datça limanı'ndafaaliyet gösteren toplam 14 işyeri, dolgu alanları, kamuya ait park ve yolların üzerine kaçak olarak yapıldığı ve imara aykırı eklentiler gibi nedenlerle belediye tarafından mühürlendi.

A+A-

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, liman bölgesinde faaliyet gösteren ve aralarında 6'sı 23 yıl önce belediye tarafından yapılan toplam 14 işyeri, dolgu alanları, kamuya ait park ve yolların üzerine kaçak olarak yapıldığı ve imara aykırı eklentiler gibi nedenlerle belediye tarafından mühürlendi. Belediye İmar Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri tarafından gün boyu süren mühürleme işlemleri sırasında esnafın görevlilere hiçbir müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

CHP'li Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, işletme sahiplerine verilen bir aylık sürenin sonunda yıkımlara başlanacağını açıkladı. Liman bölgesindeki gerek işletme ve gerekse imar durumu bakımından dört-beş yıldır ruhsatsız olan işletmelerin yıkılması gerektiğini hatırlatan Tokcan, "Çünkü bunları yapmadığımız takdirde biz belediye olarak görevimizden kaçınmış, görevimizi ihmal etmiş oluyoruz. Bu da tabii ki belediye olarak, başta başkan sıfatı ile benim şahsımın hukuki ve cezai sorumluğunu gerektirecek bir konuydu" dedi.

Dolgu alanları ile kamuya ait park ve yolların üzerinde bulunan ruhsatsız işletmelerin görünüm açısından da rahatsız edici olduğunu ifade eden Başkan Tokcan, "Bu tür gelişi güzel yapılmış derme çatma binalar, en azından hukuki açıdan daha fazla kalamazlardı. Göreve geldiğimizde bu durumu biliyorduk. Ancak ruhsatlı işletmelerin ruhsatsız duruma düşmeleri karşısında esnafımızın mağdur olmaması ve oradaki ihtiyaçların karşılanması adına çalışmalarına bir süre izin verdik. Ama artık bu toleransımız sona erdi. Bundan sonra suç işlemiş olacağız" diye konuştu.

14 işletmenin mühürlendiğine dikkati çeken Tokcan, "Bunların bazıları kaçak ve yapı kullanma izni bulunmadığı gerekçesiyle, bazıları ise işletme ruhsatı dahi olmadıkları ve imara aykırı eklenti yaptıkları için mühürlenmiş durumda. Belediye dükkanları, yapıldığı yıllarda ilçe ekonomisini canlandırmak ve turizm bölgesi yaratmak amacıyla, kamuya ait alanlara yapılmış. O yıllarda iskan durumuna bakılmamış. Mühürleme işlemleri sırasında görevlilerimizin hiçbir olumsuz tutumla karşılaşmamaları sevindiricidir. Esnafımızın olayı anlayışla karşılamaları beni duygulandırdı. Esnafımızın zararlarını ve mağduriyetini giderme konusunda üzerimize ne gibi görev düşüyorsa en seri şekilde yerine getirmeye hazırız. Keşke orada, imar durumu gereği ticari yapılaşma olsaydı da, hele de belediyeye ait olsaydı esnafımızın mağduriyetini bir süre sonra giderecek tedbir alma şansı bulurduk" dedi.

İşletme sahiplerine yıkım için bir ay süre verildiğini vurgulayan Tokcan, "Bir ay içinde işletmelerin yıkımları yerine getirmeleri gerekiyor. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmeleri yıkacağız. Yıkılan alanlar mezbele olarak kalmayacak. Kimsenin endişesi olmasın. Turizm sezonuna kadar orasının temizlenip güzelleştirilmesini çalışacağız. Ama asıl düzenleme gelecek yıla sarkacak. Park ve yolların düzenlenmesi gelecek yıl yapılacak" diye konuştu.

Haberler

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.