1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Limanlarda FETÖ'cülere x-ray önlemi
Limanlarda FETÖ'cülere x-ray önlemi

Limanlarda FETÖ'cülere x-ray önlemi

FETÖ’cülerin yurtdışına konteynır ile para çıkarabileceği istihbaratı üzerine İzmir Alsancak ve Aliağa limanlarına giriş yapacak olan konteynır ve tırlara x-ray cihazından geçme zorunluluğu getirildi

A+A-

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından örgüt yapılanmasına yönelik operasyonlar ve gözaltılar sürerken, örgüte maddi destek sağlayan kaynaklarla ilgili de çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda önlem alınan noktalardan biri de limanlar oldu. Örgüt tarafından kullanılmak amacıyla konteynır ile yurt dışına para çıkarılabileceği istihbaratı üzerine polis ekipleri ve gümrük müdürlükleri harekete geçti. Alsancak Limanı ve Aliağa'daki limanlara giriş yapacak olan ve konteynır taşıyan tüm tırlara x-raycihazından geçme zorunluluğu getirildi.

Tek tek denetleniyor

İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü ekipleri tarafından bu cihaz yöntemiyle tüm konteynırlar tek, tek denetleniyor. Aliağa'da yalnızca Nemport Limanı'nda X-ray cihazının olması nedeniyle diğer limanlardaki yurt dışına çıkacak olan konteynırler de buraya taşındı. Uygulamayla birlikte, şehir merkezindeki trafiği aksatmamak adına Alsancak Limanı C Kapısı'ndan içeri alınan tırlar, liman içindeki boş alana çekildi ve buraya sıralanan araçlar tek tek kontrol edildi, yüklemeler ancak detaylı kontrol sonrasında gerçekleştirildi. Polis ekipleri denetlemeler süresince liman girişlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çıkış yapan Konteynırların Nemport önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3940 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.