1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Med Marine, İzmit Körfezi’ne 12. römorkörünü gönderdi
Med Marine, İzmit Körfezi’ne 12. römorkörünü gönderdi

Med Marine, İzmit Körfezi’ne 12. römorkörünü gönderdi

Med Marine’in, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında Ereğli Tersanesi’nde inşa ettirdiği MED YARIMCA isimli römorkör İzmit Körfezi’nde hizmete alınıyor.

A+A-

Türkiye’nin önde gelen kılavuzluk ve römorkör şirketi Med Marine, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında gruba ait Ereğli Gemi Tersanesi’nde inşa ettiği ER51 proje numaralı, 70 TBP ASD Med Yarımca isimli römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor.

Med Yarımca  İstanbul Boğazı’ndan geçerek İzmit Körfezi’ne gönderildi. Med Yarımca ile birlikte İzmit Körfezi’nde hizmet veren Med Marine römorkörlerinin sayısı 12, Med Marine filosunda hizmet veren römorkör sayısı ise 20 oldu.

Robert Allan RAmparts 2500W dizayn olan Med Yarımca 25,20 metre  boyunda, 12m genişliğinde ve 4.6m derinliğinde olup 70 TBP gücünde olup Azimut pervane sistemi ile donatılıdır. 4200 kW  gücünde iki adet CAT 3516C dizel ana makineye sahiptir. 2 adet CAT C4.4 jeneratör sistemi römorkör servisleri için toplamda 172 ekw elektrik üretir.  FI-FI 1 notasyonuna haiz römorkör, iki adet Schottel SRP1515 CPP (Controllable Pitch Propeller) pervane sistemine sahiptir.

Geçtiğimiz sene Ereğli Gemi Tersanesi’nde inşa edilen 6 adet 60 TBP ASD römorkörlerden ikisi Med Marine Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin İskenderun Körfezi’ndeki, kalan dört tanesi ise İzmit Körfezi’ndeki operasyonlarına tahsis edilmişti.  Med Yarımca’nın da filoya katılması ile birlikte, İzmit Körfezi’nde hizmet veren Med Marine römorkörlerinin sayısı 12’ye ulaştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 3889 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.