1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Yelkenli yatlar KAYK Cumhuriyet Kupası’nda yarıştı
Yelkenli yatlar KAYK Cumhuriyet Kupası’nda yarıştı

Yelkenli yatlar KAYK Cumhuriyet Kupası’nda yarıştı

Cumhuriyet Kupası Yelkenli Yat Yarışı, 28-29 Ekim 2017 tarihlerinde Kuşadası Körfezinde gerçekleştirildi.

A+A-

Açılışının 40. yılını kutlayan Türkiye’nin ilk marina yatırımlarından Setur Kuşadası Marina, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Yat Kulübü (KAYK) işbirliğinde düzenlenen Kuşadası Yelkenli Yat Yarışları'nın bu yıl 5.sini “Cumhuriyet Kupası Yelkenli Yat Yarışı” adıyla 28-29 Ekim 2017 tarihlerinde düzenledi. 2013 yılından bu yana aralıksız düzenlenen ve her yıl bölgedeki deniz ve yelken tutkunlarını Kuşadası'nda buluşturan yarış, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından onaylı koy içi şamandıra yarışları şeklinde yapılıyor. Setur Kuşadası Marina, KAYK Cumhuriyet Kupası Yarışı’na katılacak yelkenlileri, yarışın bir hafta öncesi ve bir hafta sonrası olmak üzere iki hafta süresince ücretsiz ağırladı.

Öncelikli amaçlarının denizciliği ve yelken sporunu sevdirmek, daha geniş kitlelere yaymak olduğunu belirten Kuşadası Yat Kulübü Başkanı Gökhan Aydın ise, “Son yıllarda hızla çoğalan amatör denizcilere ve yatçılara Kuşadası'nı tanıtmak, ilçemizde ve marinamızda onları daha sık ağırlamak istiyoruz ve onları Kuşadası'na davet ediyoruz. Bu yıl Setur Kuşadası Marina’nın ev sahipliğinde 5.sini düzenlediğimiz Yelkenli Yat Yarışımızın ana sponsorları olan Kuşadası Belediyesi ve Setur Kuşadası Marina’ya ve diğer sponsorlarımıza yelken sporuna verdikleri destekler için çok teşekkür ederiz” dedi.

31 tekne ve yaklaşık 200 yelkencinin kayıt yaptırdığı yarışta yelken takımları kendi gruplarında şampiyon olabilmek için mücadele etti. Yarışa katılacak yatçılar, 27 Ekim Cuma akşamı Setur Marina’da tüm yarış ekipleriyle birlikte "Hoş Geldiniz" partisinde bir araya geldi. 29 Ekim sabahı ise Türk Bayraklarıyla süslenmiş teknelerle tüm yarış takımları Atatürk Anıtı önünde denizde toplanarak kaymakamlık tarafından düzenlenen törene eşlik ettiler. Hep birlikte İstiklal Marşı okunduktan sonra Kuşadası sahili boyunca yelkenler ile geçit yapıldı.

İki gün süresince ortalama 15 knot rüzgar altında gerçekleştirilen toplam 3 yarışta, IRC-1’de ARKAS Sailing Team Lemon, IRC-2’de CYGNUS, IRC-3’de Good Day Sunshine, DESTEK-1’de Final, DESTEK-2’de KAYK Orsa ve DESTEK-3’de de Fayton tekneleri birinci oldu.

Dereceye giren ekiplerin madalya ve kupa töreni 29 Ekim Pazar akşamı yapıldı. Bu törende kazanan ekiplere kupa ve madalyaları Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Sahil Güvenlik Komutanı Yzb. Muhittin Güneş Onay, KAYK Başkanı Gökhan Aydın , EAYK Başkanı Akif Sezer, URİYAT Başkanı Ümit Karapança ve Setur Marina Müdürü  Çağlar Altuntaş tarafından verildi. Tören sırasında söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası’ndan milli bir sporcu yetiştirebilmek için yelken sporuna destek olmaya devam edeceklerini” belirtti.

Yarışta ev sahibi olan ve 2010 yılında kurulan Kuşadası Yat Kulübü, kendi eğitmenleri ve kulüp tekneleriyle her yıl yaklaşık 70 kişiye temel yelken ve amatör denizcilik eğitimi vererek her kursiyeri kendi teknesini idare edebilir bir denizci düzeyine getirmeyi hedefliyor. Ayrıca Kuşadası Yat Kulübü, kendi üyeleri içinden yetiştirdiği Türkiye Yelken Federasyonu lisansına sahip 40 kişilik yelken sporcusu kadrosu ile bölgedeki birçok önemli yat yarışında Kuşadası'nı başarıyla temsil ediyor.

yelkenli-002.jpg

yelkenli1.jpg

yelkenli2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7494 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.