1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Mega yatların yeni rotası İstanbul olacak
Mega yatların yeni rotası İstanbul olacak

Mega yatların yeni rotası İstanbul olacak

Ataköy Marina Mega Yat Limanı, CNR Avrasya Boat Show ile kapılarını dünyaya açıyor. Dünyada yaklaşık olarak 7 bin tane bulunan mega yatlara hizmet verecek olan limanın, İstanbul’un turizm potansiyeline ciddi bir katkı yapması bekleniyor.

A+A-

Vira Haber / Özel

Yat ve tekne sektörü, İstanbul’un marka değerini artıracak iki önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük yat limanları arasında yer alacak Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın açılışı ile denizcilik sektörünün en büyük buluşmalarından biri olan CNR Avrasya Boat Show eş zamanlı olarak 2 Mayıs Salı günü kapılarını açacak. Liman ve fuarla ilgili bilgi vermek üzere düzenlenen basın toplantısında, Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş ile CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugün (12 Nisan Çarşamba) Sheraton Ataköy Istanbul Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda, Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın Türkiye ve İstanbul’un turizm potansiyeline yapacağı katma değer konuşuldu.

"Türkiye'nin önemli bir gelir elde etmesine katkı sağlayacak"

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş, “DATİ Yatırım Holding olarak Türkiye’ye 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip ilk mega yat limanını kazandırıyoruz. Açılışımıza Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı bekliyoruz” dedi. Projenin DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildiğini belirten Süheyl Demirtaş, şunları söyledi: “DATİ Yatırım Holding olarak Türkiye’ye, 25 metreden 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip gerçek anlamda ilk mega yat limanını kazandırıyoruz. Mega yat limanı ile pek çok özel yapım, seçkin tekne artık rahatlıkla İstanbul’a uğrayabilecek. Liman sayesinde bu özel tekneler kış aylarını da İstanbul’da geçirme imkanına kavuşurken, her türlü bakım ve onarım işlerini de burada yaptırabilecek. Mega Yat Limanı, turist sayısı itibarıyla dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan, ancak en çok para kazandıran turizm türlerinden biri olan yat turizminde potansiyelinin yüzde 10’unu bile değerlendiremeyen Türkiye’nin bu alanda önemli bir gelir elde etmesine önemli bir katkı sağlayacak.”

150'ye yakın mega yat ve yelkenli görücüye çıkarılacak

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ise, Türkiye’de denizcilik sektörünün en büyük buluşmalarından biri olan CNR Avrasya Boat Show ile Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın birlikte açılıyor olmasının sektörde sinerji yaratacağını söyledi.

Türkiye’de denizcilik sektörünün 2003 yılından bu yana 10 kat büyüdüğüne dikkat çeken Cem Şenel, CNR Holding olarak, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde, Türk denizcilik sektörüne destek sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Bu yıl 2-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek CNR Avrasya Boat Show’da 150’ye yakın mega yat ve yelkenliyi görücüye çıkaracaklarını belirten Şenel, “Şubat’ta karada, Mayıs ve Eylül aylarında denizde olmak üzere yılda üç kez Boat Show fuarı düzenliyoruz. Her yıl on binlerce tekne ve yat tutkununu, kara ve denizde düzenlediğimiz CNR Avrasya Boat Show’da buluşturuyoruz. Deniz severler için cazibe merkezi olan fuarlarımız aynı zamanda amatör denizciliğin gelişimine de büyük katkılar sunuyor. Dünyanın sayılı fuarları arasında yer alan CNR Avrasya Boat Show, denizcilik sektörüne ticari katkı sağlamanın yanında, sektör ile ilgili düzenleme ve taleplerin dile getirildiği bir platform olma özelliğiyle de öne çıkıyor. Bu anlamda Ataköy Marina Mega Yat Limanı denizcilik sektörünün sözcülüğünü üstlenmiş bir organizasyona ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

mega-yat-2.jpg
Süheyl Demirtaş & Cem Şenel

Bu haber toplam 3323 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.