1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. MHP, Rota Limanı'nın iptalini istiyor
MHP, Rota Limanı'nın iptalini istiyor

MHP, Rota Limanı'nın iptalini istiyor

Körfez Belediyesi tarafından 16 milyon lira karşılığında YILPORT firmasına satılan Körfez Rota Limanı'nın satış işleminin usule ve yasaya aykırı olduğunu söyleyen MHP Kocaeli teşkilatı iptal için dava açtı.

A+A-

MHP, Yılport Limanı'nın iptalini istedi Körfez Belediyesi tarafından 16 milyon lira karşılığında YILPORT firmasına satılan Körfez Rota Limanı'nın satış işleminin usule ve yasaya aykırı olduğunu söyleyen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü beraberindeki partililer ile birlikte Kuruçeşme'de bulunan İdare ve Vergi Mahkemesi'ne giderek iptal davası için resmi başvuruyu gerçekleştirdi.

Aydın Ünlü mahkeme binası önünde yaptığı basın açıklamasında limanın satış kararının belediye kanunu ve ihale kanununa aykırı olduğunu söyleyerek, "Liman ihale kanununda belirtilen usullerin hiçbirine uyulmadan, usulsüzce, değerinden oldukça altında parsel arsa bedeline satılmıştır" dedi.

'USÜLSÜZLÜK VAR'

Söz konusu arsanın liman olarak değerlendirilmesi ve buna göre satılması gerektiğini savunan Ünlü, "Bu satışta kamu menfaati zedelenmiştir. Limanın satış için belirlenen fiyatı değerinin çok altında olup bu hususta usule aykırılık mevcuttur. Söz konusu 6 bin 900 metrekarelik arazinin muayyen bedelinin tespiti usulsüzdür. Bedelin SPDK yetkilileri tarafından belirlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple de satışın iptali gerekmektedir. Körfez ilçesinde yer alan 1252 ada 5 parsel sayılı taşınmazın satışının yürütmesinin durdurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.