1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Müşterilerimize geniş kapsamlı hizmet sunuyoruz
Müşterilerimize geniş kapsamlı hizmet sunuyoruz

Müşterilerimize geniş kapsamlı hizmet sunuyoruz

Türkiye’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından P & l Sigortası sunmak için onaylanan ilk Romanya sigorta şirketi olan CertAsig’in sunduğu deniz sigorta işlerinin yüzde 90’ını Türk gemileri ve armatörleri oluşturuyor.

A+A-

Romanya’daki birkaç bağımsız sigorta şirketinden biri olan CertAsig; hem merkez ofisinde, hem de Türkiye ve Bulgaristan’da bulunan irtibat bürolarında yürüttüğü faaliyetlerle bölgesel açıdan önem kazanıyor. Denizcilik sektöründe P & I sigortasının önemini yadsımak mümkün değil, özellikle son zamanlarda çevre ile ilgili kurallar gereği bu sigorta sistemi daha da önemli hale geldi. Türkiye’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından P & l Sigortası sunmak için onaylanan ilk Romanya sigorta şirketi olan CertAsig’in sunduğu deniz sigorta işlerinin yüzde 90’ını Türk gemileri ve armatörleri oluşturuyor. Şirketin Bölge Müdürü Ayça Uçar ve Deniz Sigortası Direktörü Todd C. Passman ile CertAsig’i daha yakından tanımak için bir söyleşi gerçekleştirdik…


CertAsig Türkiye’deki ofisini ne zaman kurdu ve hangi faaliyetleri yürütüyor?


CertAsig Türkiyede’ki irtibat bürosunu Mayıs 2012’de kurdu. İrtibat bürosunun kuruluş amacı, Türk denizcilik brokerleri ile irtibatı sağlamak, sigortacılarımıza ve CertAsig yönetimine destek vermektir.

Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’de ofisleri bulunan CertAsig’in hizmetleri bölgesel açıdan önem kazanıyor. Bölge denizciliğine katkıları neler oldu?


Toplam yazılı primlerimizin yüzde 40’ını deniz sigortası oluşturuyor. Deniz sigorta poliçelerinin yazılması Romanya’nın Bükreş Şehri’ndeki merkezimizde gerçekleştiriliyor. Müşterilerimize kargo, tekne& makine, koruma& tazmin sigortaları da dahil olmak üzere geniş kapsamlı olarak hizmet veriyoruz. Deniz sigorta işlerimizin yüzde 90’ını Türk gemileri ve armatörleri oluşturmaktadır. Tüm deniz sigortası ile ilgili işlerimiz brokerlerimiz aracılığı ile sağlanmaktadır.

Türkiye’deki portföyünüz kimlerden oluşuyor ve hizmet ağınızı genişletmeyi düşünüyor musunuz?


Portföyümüz, esas itibarı ile Karadeniz’de ticaret yapan küçük ve orta tonajlı gemilerden oluşuyor. Brokerlerimize daha iyi hizmet verdiğimiz ve kendimizi bilgi bakımından tam donanımlı ve yeterli hissettiğimiz alanlara yönelmeye devam edeceğiz.

CertAsig Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından P & l Sigortası sunmak için onaylanan ilk Romanya sigorta şirketi oldu. Bunun öneminden bahseder misiniz?


Uzun zamandır beklenen ve Türk marketine bağlılığımızı gösteren çok heyecanlı bir gelişme. Bu sayede portföyümüzün artacağını ve P&I sigortasının ne kadar önemli olduğuna dair bilincin gelişeceğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi belli bir tonaj üstü Türk gemilerinde P&I sigortası yaptırma zorunluluğu var.

Bir sigorta şirketi olarak, ülkemiz denizcilik sektöründe sigortalandırma sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz? Güçlüklerle karşılaşıyor musunuz?


Türk sigorta marketi ve kuralları adil ve açık. CertAsig, Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onanmış bir P&I sigorta şirketi olmaktan gurur duyuyor.

Son olarak, faaliyet alanınız açısından Türkiye’de sizi öne çıkaran avantajlar nelerdir? CertAsig’in “Yenilikçi sigortacılık çözümleri” Türkiye piyasasında nasıl karşılanıyor?

CertAsig’i Türkiye denizcilik piyasasında öne çıkaran yönleri şöyle sıralayabiliriz:

• Müşterilerimize pozitif ve hızlı çözüm önerileri sunuyoruz.
• Karar mekanizması bakımından sigortacılarımız lokal ve uluslararası tecrübeye ve kurallara hakimdir.
• Geçerli hasarları adil ve çabuk bir şekilde ödüyoruz.
• 2008’den bu yana sigorta marketinde aktif olarak çalışıyoruz.
• Biz birçok kere yüksek miktarlardaki Türk sigorta hasarlarını ödedik.
• Brokerlerimiz ile P&I sigortası da dahil olmak üzere değişik yenilikçi Denizcilik program yapıları üzerinde çalışıyoruz.
• Aynı gemi için tekne& makine ve P&I sigortası kapasitesine sahibiz.
• Lloyd’s, Swiss Re ve Hannover Re gibi reasürans şirketleri tarafından desteklenen çok güçlü reasürans programına sahibiz.

 

 

 

 

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.