1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. NGQURA Terminali hizmete ara verdi
NGQURA Terminali hizmete ara verdi

NGQURA Terminali hizmete ara verdi

NGQURA Konteyner Terminali’nin operasyon ve liman finansmanlarının bakım çalışmaları sebebiyle askıya alındığını bildirdi.

A+A-

Transnet Ulusal Limanlar Kurumu’nun (TNPA) yaptığı açıklamda; NGQURA Konteyner Terminali’nin operasyon ve liman finansmanlarının bakım çalışmaları sebebiyle askıya alındığını bildirdi.

Güney Afrika-Port Elizabeth’in 20 km kuzeyinde bulunan NGQURA Konteyner Terminali, Güney Afrika Ulusal Limanlar Kanunun 10.maddesi gereğince, limanın gerekli bakım ve tutumdan geçirilmesi gerekliliği sebebiyle hizmetine ara veriyor. Ulusal yetkililere göre gerekli görülen bakım çalışmaları, bölgesel ekonomistlere göre ekonomik gelişim açısından zaman kaybı oluşturacak. Liman bakım süresince ticari faaliyetlerini sürdüremeyecek.

Kanun yükmünün öngördüğü zaman diliminde liman hiçbir şirketin ticari ve yatırımsal teklifini kabul edemeyecek. TPNA, bakım nedeniyle kapatılacak limanın geçireceği güncelleme ile potansiyel ticari talepleri daha çok karşılayabileceğini belirtti.

Bölgesel ekonomistlerin tespitlerine göre, bakım süreci NGQURA Limanının gelişiminde gecikmeler olmuşturacak. Kaybedilen ekonomik sürecin kısa sürede geri kazanımının sağlanamayacağını düşünen ekonomistler aynı krizin 2010 yılında yaşandığına değindi. NGQURA Limanı geliştirilme çalışmaları süresince izlenen yanlış strateji ve yollar sebebiyle durağanlık yaşıyor.

TPNA’nın NGQURA Limanına yakın zamanda yapacağı dört konteyner rıhtımı, gelişim sürecinin en büyük yatırımı. Ekonomistlere göre bunun bir çözüm olmadığı bilinse de, yatırımcılar bölgesel kazanımın yüksek grafiklerde seyredetmesini hedefliyor.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.