1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Obama'nın arkadaşından Gazze'ye gemi
Obama'nın arkadaşından Gazze'ye gemi

Obama'nın arkadaşından Gazze'ye gemi

Başkan Obama'nın arkadaşı olarak bilinen Filistin asıllı Raşid Halidi, ABD'de İsrail'in Gazze ablukasını delmek için bir gemi alımı kampanyasında ön saflarda yer alıyor.

A+A-

Başkan Barack Obama'nın arkadaşı olarak bilinen Filistin asıllı Colombia Üniversitesi Tarih Profesörü Raşid Halidi, ABD'de İsrail'in Gazze ablukasını delmek için bir gemi alımı kampanyasında ön saflarda yer alıyor.

İsrail gazetesi Haaretz'teki habere göre Halidi, sonbahar aylarında Gazze'ye gitmesi planlanan gemi ve masraflar için 370 bin dolar toplanması amaçlanan kampanyaya destek veriyor. Ayrıca gemiye Obama'nın kitabı "Umudun Cesareti" adını verileceği belirtiliyor.

Kampanyanın e-postasına göre gemi 40 ila 60 kişiye ev sahipliği yapacak ve Avrupa, Kanada, Hindistan, Güney Afrika ve Ortadoğu'dan başka gemilerle Gazze ablukasını kırmaya çalışacak. Anne ve babası Filistinli mülteci olan Halidi, Beyaz Saray'ın geminin isminden rahatsız olması durumunda İsrail'e baskı yapıp ablukayı kaldırabileceğini belirtti. 2008'deki seçimlerde Obama'nın Halidi ile olan yakınlığı kullanılmış ancak Obama Halidi'ye dış politika konusunda danışmadığını belirtmişti. Öte yandan İsrail İspanya'nın 4 milletvekilinin Gazze'ye girişini yasakladı. İspanya hükümeti kararı tasvip etmediğini açıkladı ve İsrail ile müzakere talep etti.

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.