1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Offshore Şampiyonası Elazığ'da yapılacak
Offshore Şampiyonası Elazığ'da yapılacak

Offshore Şampiyonası Elazığ'da yapılacak

Türkiye’de bu yıl 8 ilde yapılacak olan Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın Elazığ Etabı 2–3 Temmuz 2011 tarihlerinde Hazar Gölü’nde gerçekleştirilecek.

A+A-

Türkiye’de bu yıl 8 ilde yapılacak olan Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın Elazığ Etabı 2–3 Temmuz 2011 tarihlerinde Hazar Gölü’nde gerçekleştirilecek.

Elazığ’da geleneksel olarak yapılan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Hazar Su Sporları Şenlikleri’ kapsamında gerçekleştirilecek ‘Dünya Offshore 225 Şampiyonası’ 2 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 2 gün sürecek.

50’ye yakın ülkenin takip edeceği şampiyonanın Türkiye ayağı, Adana, Mersin, İstanbul, Samsun, Erdek, Elazığ, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde yapılacak yarışmalarla gerçekleşecek. İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, yaptığı açıklamada, Türkiye'de toplam 8 kentte gerçekleştirilecek Dünya Offshore Şampiyonası etkinliklerinin, Fransa, Danimarka, Amerika, İspanya, İtalya ve Almanya'dan yaklaşık 12 takımın katılımı ile Mayıs ayında başlayıp, Kasım'a kadar devam edeceğini söyledi. Her kentte iki gün süren yarışlar süresince yaklaşık üç saat boyunca canlı yayın ile ulusal bir kanalda tanıtılma şansı elde edeceğini belirten IŞIK, şehirlerle ilgili kısa tanıtım görüntülerinin de ekranlarda yer alacağını kaydetti.

120 kişilik kafile Elazığ’da konaklayacak
Uğur Işık, düzenlenecek programın, bant kaydı olarak İtalya'da iki farklı televizyon ile Fransa'da da bir televizyon kanalında tekrarlanacağına dikkat çekti. Işık, ''Aynı zamanda yarışa ilişkin tüm medya bilgilendirmeleri Monaco'daki Dünya Motonotik Federasyonu aracılığı ile üye 50'yi aşkın ülkeye servis ediliyor. Şampiyonadaki tüm bu medya çalışmaları ile Türkiye'nin bu spor dalıyla yurtdışında anılmasına, yarışlar esnasında dünyanın izlediği bir ülke olarak yer almasına imkân sağlanıyor” dedi. Işık, medya yayınlarının yanı sıra yaklaşık 120 kişilik bir kafilenin de yarışların yapıldığı kentlerde bulunacağını, şampiyonanın elde ettiği reklâm ve tanıtımın karşılığının 230 milyon avroya bedel olduğunu söyledi. Şampiyonaya sponsor firma ilgisinin de üst seviyede olduğunu anlatan Işık, 'şampiyona sponsoru', 'yerel sponsor' ve 'tekne sponsoru' şeklinde 3 kategoride imkân sağlandığını ve firmaların geri dönüşten oldukça memnun olduklarını bildirdi. Işık, yarışların yapıldığı kentlerdeki yönetici ve halkın da şampiyonaya ev sahipliği yapacak olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bir Dünya Şampiyonası'nı Anadolu'nun herhangi bir noktasında gerçekleştirmek o bölgenin insanına hizmetin ötesinde, sporun vizyon ve misyonuna pozitif etki sağlayan bir yansıma olarak geri dönüyor.” dedi.

Haber50

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.