1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Okyanusun dibinde uyuşturucu operasyonu
Okyanusun dibinde uyuşturucu operasyonu

Okyanusun dibinde uyuşturucu operasyonu

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı (USCG), Pasifik Okyanusu'nun doğusunda tespit ettikleri ve içerisinde uyuşturucu kaçakçılarının bulunduğu denizaltına baskın düzenledi. Operasyonda değeri 232 milyon dolar olan 7 ton uyuşturucuyu ele geçirildi.

A+A-

Olay, Pasifik Okyanusu'nun doğusunda, 18 Haziran'da meydana geldi. Cutter Munro (WMSL 755) gemisi mürettebatı, tespit ettikleri denizaltıya, sürat tekneleri ile yaklaştı. Seyir halinde olan denizaltıya yaklaşan sahil güvenlik ekipleri, tekneden denizaltının üstüne atlayarak, denizaltının üst kapağını açtı ve kaçakçıları yakaladı. Sahip güvenlik ekiplerinin kamerasınca görüntülenen olayda, ekip komutanının, denizaltında bulunan kaçakçılara seslendiği; ardından sürat teknesiyle yaklaşan ekipleri denizaltının üzerine atladığı görüldü.

ABD medyası, denizaltıda bulunan 5 kaçakçının gözaltına alındığını bildirdi. Ekiplerin, denizaltıda bulunan, değeri 232 milyon dolar olan 7 ton uyuşturucuyu ele geçirdiği belirtildi.

'BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCISINDAN TEBRİK'

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden operasyona dair yaptığı açıklamada, "Bu tür bir cesarete inanabiliyor musunuz? İnanılmaz bir uyuşturucu ele geçirme operasyonu" dedi. Ayrıca, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Bu yıl USCG, 3,6 milyar dolar değerinde uyuşturucu ele geçirdi ve 400 kaçakçıyı gözaltına aldı. USCG'nin bu hizmeti hayat kurtarıyor" ifadelerini kullandı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6266 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.