1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Pakistan Gwadar'da bir tersane kuruyor
Pakistan Gwadar'da bir tersane kuruyor

Pakistan Gwadar'da bir tersane kuruyor

Pakistan doğrudan yabancı yatırım (DYY) çekme ve gemi inşasında özel sektörün büyümesine katkıda bulunmak amacıyla, 2014 yılından beri konuyla ilgili teklifleri değerlendiriyordu. Bu kapsamda Gwadar'da bir tersane kurma projesini yeniden ele alındı.

A+A-

Pakistan, uzun zamandır askıda bekleyen Gwadar'da bir tersane kurma projesini yeniden ele alıyor. Karachi'de düzenlenen bir konferansta konuşan Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Zafar Mahmood Abbasi, 28 Aralık'ta yaptığı açıklamada, projenin kısa süre içinde yeniden başlayacağını ve üç ila beş yıl içinde tamamlanmasını ön gördüklerini belirtti.

Pakistan doğrudan yabancı yatırım (DYY) çekme ve gemi inşasında özel sektörün büyümesine katkıda bulunmak amacıyla, 2014 yılından beri konuyla ilgili teklifleri değerlendiriyor ve gemi inşasının ülkede istihdam yaratma ve ekonomik büyümeyi destekleme açısından iyi bir yol olacağına inanıyor.

Pakistan'ın gemi inşaatı, bakım ve onarım işlerinin tamamı devlete ait Karaçi Tersanesi ve Mühendislik İşleri'nde (KSEW) yapılıyor. Pakistan, yeni tersaneler inşa etmeye paralel olarak KSEW'yi modernleştiriyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 7872 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.