1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pakistan'daki saldırıları devam ediyor
Pakistan'daki saldırıları devam ediyor

Pakistan'daki saldırıları devam ediyor

Taliban'dan yeni misillemeTaliban, Pakistan’ın Karaçi kentindeki bir donanma üssüne saldırı düzenledi. El Kaide lideri Usame bin Ladin’in öldürülmesinden bu yana düzenlenen üçüncü saldırı olan baskında 12 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

A+A-

Yetkililer, silahlı 10-15 kişinin donanma üssü Mehran’a dün akşam TSİ 20.30’da saldırdığını belirtti. Saldırıda iki devriye hava aracı yok edilirken, 12 askerin öldüğü ifade edildi.

Pakistan ordusu, yaklaşık 17 saat süren çatışmaların ardından üssün kontrolünü ele geçirdi.

Pakistan Talibanı, saldırının, 2 Mayıs’ta ABD’nin düzenlediği baskında öldürülen El Kaide lideri bin Ladin’in intikamını almak amacıyla düzenlendiğini açıkladı.

Taliban sözüsü Ahsanullah Ahsan, "üsse saldıran askerlerin hayatta kalmak gibi bir amacı olmasığını, her birinin şehit olmak istediğini" söyledi.

İçişleri Bakanı Rehman Malik, “teröristlerin donanma üssüne iç noktadan sızdıklarını ve işgal ettikleri bir binada askerlerle çatıştıklarını” duyurdu. Malik, “Bu sadece donanmaya değil, Pakistan’a yapılan bir saldırı” dedi.

Malik, Taliban ve El Kaide destekçilerine çağrıda bulunarak, “Pakistan’ın kurtarılması için beraber hareket edilmesi gerektiğini” ifade etti.

Mehran üssü, Afganistan’daki NATO güçlerine ulaştırılan tedarikler için önemli bir merkez görevi görüyor. Üs, Pakistan’ın en büyük hava üssü olan ve nükleer cephanelik içerdiği düşünülen Masrur Hava Üssü’nden 24 km uzaklıkta.

Hürriyet Planet

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.