1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. Paratransit uygulamalarında deniz yolu konuşuldu
Paratransit uygulamalarında deniz yolu konuşuldu

Paratransit uygulamalarında deniz yolu konuşuldu

TRANSIST 2015 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

A+A-

 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, İETT tarafından Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyum ve fuar, 17 Aralık'a İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İETT’den yapılan açıklamaya göre, toplu ulaşım sektöründe bilgi paylaşımı yapılması, sektördeki verimliliğin ve halkın toplu ulaşıma olan ilgisinin arttırılması ile sorunlara yenilikçi çözümler üretmek amacıyla düzenlenen fuar ve sempozyum, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ilk kez partner şehir işbirliği ile kapılarını açtı. Kalabalık nüfusunun ulaşım ihtiyacına toplu taşıma çözümleriyle cevap veren Güney Kore'nin başkenti Seul, iş birliklerinden bir tanesi olarak etkinlikte yer aldı. Toplu ulaşıma dikkat çekecek organizasyona, ulusal ve uluslararası alanda büyükşehir ve il belediyeleri, toplu ulaşım modları için ürün tedarik eden ve hizmet veren firmalar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları gibi kurum ve otoriteler katıldı.

Açılış oturumunun ardından “Kent İçi Parartransit Uygulamaları” oturumunda konuşan Dentur Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş toplu taşımada deniz yolu ile ulaşımın önemini vurguladı. Sabit bir güzergahı ve çizelgesi olmayan taşıma sistemi olan paratransitte deniz yolu ile ulaşımı anlatan Savaş şunları söyledi: “

Paratransit toplu ulaşım sistemleri toplu ulaşımın etkinliğini arttırmak, yoğunluktan kaynaklanan zaman kaybını minimuma indirmek, engelli yolcuların toplu ulaşım taleplerine cevap vermek, kişisel araç kullanımını minimuma indirmek için benzer nedenlerle oluşturulmuş ana ulaşım botlarına, toplu taşımanın etkinliğini arttırmak için geliştirilen toplu taşıma sistemleridir. Birçok ülkenin paratransit yaklaşımlar var. Ancak bu durum her ülkenin yapısına göre değişiyor. Bugün İstanbul’da kara yolu ulaşımında dolmuş ve minibüsleri paratransit yaklaşımları olarak değerlendirmekteyiz. İstanbul Boğazı ise harika bir iç suyolu. Bu toplu taşıma ulaşımını arttırabilirsek yaşadığımız trafik sorununu minimuma indirebiliriz. Paratransit uygulamaları sadece özel sektöre bağlı değildir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı 65 yaş ve üstü ve engelli vatandaşlarımız için tasarladığı uygulamaları toplu taşımaya olan ilgiyi arttırmaya, araç trafiğini azaltmaya ilişkin bir çalışma olarak nitelendirmemiz lazım.”

Paratransit uygulamalarının özelliklerini ve devamı için sahip olması gereken özellikleri anlatan Ünsal Savaş Dentur Avrasya’nın deniz yolu ulaşımdaki hassasiyeti üzerinde de durdu. Yolcularının öncelikleri doğrultusunda planlar yaptıklarını belirten Savaş, “ Toplu ulaşımda deniz yolu ulaşımı yüzde iki buçuklarda. Kamu ve özel sektör olarak paratransit yaklaşımlarla deniz yolu ulaşımında bazı projeler geliştirdik ve önlemler aldık. Erişim kolaylığını arttırmak için özel yolcu iniş-çıkış platformları tasarladık. Engelli yolcuların toplu taşımadaki taleplerine olumlu yanıt verdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projelerine katkı sağladık. Turizm acenteleriyle deniz yolu ulaşımını daha aktif hale getirecek entegre projeler geliştirdik. Bu durum İstanbul trafiğini hafifletmek için de geliştirildi. 13 firma ve okula deniz yoluyla toplu taşıma hizmeti vermekteyiz” dedi.

Deniz yolu ulaşımında önemli bir yere sahip olduklarını belirten Ünsal Savaş Dentur Avrasya’nın paratransit uygulamalarda geliştirdikleri projelerin yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.