1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Türk sporcudan dünya rekoru
Türk sporcudan dünya rekoru

Türk sporcudan dünya rekoru

Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı bugün dünya rekoru kırdı. Genç sporcu erkeklerde herhangi bir yaş gruplarında dünya rekoru kıran ilk Türk sporcu oldu.

A+A-

Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı, Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, erkekler 50 metre kurbağalama seçmelerinde 26.67 ile gençler dünya rekorunu kırdı. Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda Emre Sakçı, erkekler 50 metre kurbağalamada, gençler dünya rekorunun yeni sahibi olarak bir ilke imza attı.

Türkiye Yüzme Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki Tozkoparan Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın 2. gün sabah seansında, erkekler 50 metre kurbağalama seçmelerinde yarışan Fenerbahçeli yüzücü, 26.67'lik zamanıyla gençler dünya rekorunu kırdı.

Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından bu kategoride yılın en iyi zamanı olarak belirtilen 27.05'i geçen Emre, dünya rekoruna imza atarak, erkeklerde tüm yaş gruplarında dünya rekoru kıran ilk Türk sporcu oldu. Emre, yarışmaların ilk gününde 47.27'lik derecesiyle erkekler 100 metre serbestte birinci olmuş ve dünya gençler rekorunun 0.07 saniye gerisinde kalmıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.