1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Petlim’de Varlık Yönetim Sistemi devreye girdi
Petlim’de Varlık Yönetim Sistemi devreye girdi

Petlim’de Varlık Yönetim Sistemi devreye girdi

Petlim son olarak devreye aldığı Varlık Yönetimi Sistemi ile terminalin yaklaşık 14.000 altyapı elemanının durumunu izleyecek ve terminalde olası riskleri de bu şekilde yönetecek.

A+A-

Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı Petlim, dünyanın dört bir yanından gelen gemilere sağladığı altyapı, teknoloji ve güvenlik sistemleriyle standartların üstünde hizmet sunuyor.

Petlim son olarak devreye aldığı Varlık Yönetimi Sistemi (Asset Integrity Management – AIM) ile terminalin yaklaşık 14.000 altyapı elemanının durumunu izleyecek ve terminalde olası riskleri de bu şekilde yönetecek.

SOCAR Türkiye'nin iştiraki olan Petlim Limancılık ve Ticaret A.Ş., Petlim Konteyner Terminali'nin ikinci fazının da tüm izinlerinin tamamlanmasının ardından standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Altyapı, teknoloji ve güvenlik sistemleriyle müşteri memnuniyetini ön planda tutan terminal, Varlık Yönetimi Sistemi (Asset Integrity Management-AIM) projesini devreye alarak, standartlarını bir üst seviyeye taşıdı.

Petlim Limancılık ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Doğan Çırakoğlu, yeni sistemle olası altyapı problemlerini önceden tespit ederek, erken müdahale imkanı bulacaklarını ifade etti. Sistemin yaklaşık 14 bin altyapı elemanının teker teker ele alınarak risk bazlı analizinin yapıldığını ifade eden Çırakoğlu, "Terminalin işletilmesi ile ilgili belirlenen tüm riskleri bu sistemle sürekli izleyip kontrol altında tutabileceğiz. Tüm limanlarda bakım ve onarım bazlı sistemler bulunuyor. Fakat bu kadar kapsamlı bir Varlık Yönetimi Sistemi, ancak petrokimya tesisleri ile rafineriler tarafından kullanılıyor. Bu sistemle bir yandan terminalin verimliliğini artırırken diğer yandan olası risklerin etkilerini önemli bir oranda düşürmeyi hedefliyoruz. Bu sayede yatırımımıza daha proaktif bir yaklaşımla bakabilecek, ihtiyaç durumunda ise önlemlerimizi erkenden alabileceğiz. Yani, problem olduğunda reaksiyon göstermek yerine olası problemleri öngörüp, terminalimizin sağlığını sürekli denetleyeceğiz" diye konuştu.

Petlim'in vizyonunun temel parçalarından biri olan AIM, yine Petlim'e ait konteyner terminalindeki altyapıların belli bir metodoloji çerçevesinde, risk bazlı olarak muayenesi ve izlenmesini, bu sayede de tesisin sorunsuz çalışmasını sağlamayı hedefliyor. AIM'in parçası olan bir yazılım üzerinden hangi aralıklarla nelerin kontrol edileceği, altyapı elemanlarında nasıl muayene yapacağını kolaylıkla takip edilebilecek ve muayene sonuçları yine aynı yazılım içinde raporlayabilecek. Bu raporlarla altyapının durumu kaydedilecek, varsa önleyici tedbirler alınabilecek, ileriye yönelik de hem performansa yönelik tahminler hem de bakım ve yatırım planlaması yapabilecek.

Petlim bu kapsamda, DNV-GL (Det Norske Veritas – Germanischer Lloyd) ile 2017 yılının başından itibaren çalışmaya başladı. Proje Mayıs 2018 ayında tamamlanarak, muayene ve değerlendirmelere başlanıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5827 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.