1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. ‘Pire Limanı’nın satışı milli suç’
‘Pire Limanı’nın satışı milli suç’

‘Pire Limanı’nın satışı milli suç’

Yunanistan'daki muhalefet partileri TAİPED’in Pire limanını Çinli devlet şirketi Cosco’ya satma kararını büyük bir milli suç” olarak niteledi.

A+A-

Yunanistan’daki LAE Partisi Genel Başkanı Panayotis Lafazanis Pire limanının özelleştirilerek Çinli Cosco’ya satılmasıyla ilgili olarak “sadece devasa siyasi sorumlulukları değil, aynı zamanda cezai sorumlulukları da olan büyük bir milli suçtur” değerlendirmesini yaptı.

“Hükümet ve Yunanistan Özelleştirme İdaresi TAİPED’in Pire limanını Çinli devlet şirketi Cosco’ya rezil bir bedel karşılığında satma kararını "büyük bir milli suç” olarak niteleyen Panayotis Lafazanis ana muhalefet ND Partisi’ni de eleştirdi. Lafazanis “Hükümet ve TAİPED’in bu suç niteliğindeki Pire limanını satma kararına Kiryakos Mitsotakis’in coşkulu bir şekilde uzlaşması, ND’in sözde muhalefetinin kötü bir espri olduğunu göstermektedir” dedi.

“Tsipras ve Mitsotakis’in Yunanistan’ın satılmasında birbirini tamamlayan siyasi ikizler ve memorandumcu siyasi ortaklar olduğunu” ifade eden LAE Genel Başkanı Lafazanis “Pire limanın yabancı bir ülkeye satılması gerçekleşmeyecek. Pire kaynıyor. Pire limanının satışı halkın mücadeleci reaksiyonlarıyla iptal edilecektir” ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7479 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.