1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Poliport, Avrupa’nın “En İyi” terminali seçildi
Poliport, Avrupa’nın “En İyi” terminali seçildi

Poliport, Avrupa’nın “En İyi” terminali seçildi

Poliport, Shell Chemicals Europe B.V. tarafından “2015 Yılı En İyi Depolama Hizmeti” veren firma seçilerek Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya'daki rakiplerini geride bıraktı.

A+A-

Polisan Holding’in Kocaeli Limanı’ndaki alanında lider terminali Poliport, Shell Chemicas Europe B.V. tarafından Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya'daki rakipleri Vopak ya da Oiltanking gibi dünya devlerini geride bırakarak “2015 Yılı En İyi Depolama Hizmeti” veren firma seçildi.

Poliport’ta yatırımlar devam ediyor

Polisan Holding tarafından 1971 yılında Kocaeli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nden kiralanarak İstanbul Anadolu Yakası’na en yakın ve en büyük liman komplekslerinden biri olarak kurulan Poliport, bugün için 3. şahıslara ait ürünlere, depolama ve elleçleme hizmeti veren, mal alım satımı yapmayan tek bağımsız kimyasal depolama terminali ve sıvı depolama yapan birkaç şirketten biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Stratejik çıkış noktalarına yakın ve gümrüklü sahada, ithalat ve her türlü transit ticaret uygulamasına uygun olan Poliport, 110 milyon dolar yatırımla ulaşılan 200 bin metreküplük kapasitesini 2016 yılı sonunda 237 bin metreküpe ve 2018 yılı sonunda da 270 bin metreküpe ulaştıracak. Poliport, bu yatırımlara ek olarak Kuru Yük Rıhtımı yatırımını tamamlayarak kapasitesini 5,5 milyon tona çıkaracak. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7939 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.