1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. RİPORT'a 2016 yılında 5 milyon euro yatırım yapıldı
RİPORT'a 2016 yılında 5 milyon euro yatırım yapıldı

RİPORT'a 2016 yılında 5 milyon euro yatırım yapıldı

Ri Şirketler Grubu, 2016’da limancılıkta 5 milyon Euro inovatif yatırım yaparak kapasitesini artırdı.

A+A-

Riport ve Rizeport Lojistik olmak üzere iki şirketle faaliyetlerine devam eden Ri Şirketler Grubu, 2016’da limancılıkta 5 milyon Euro inovatif yatırımlar yaparak kapasitesini artırdı.

Rizeport Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı K. Faysal Çillioğlu, krize rağmen yatırımlara devam ettiklerini vurgulayarak, “2016’da işlem kapasitesinde yüzde 20 büyüme sağladık. Ticarette teknolojik yatırımlar yapmazsanız olduğunuz yerde sayarsınız ve kaybedersiniz. Krizde ar-ge çalışmasıyla yatırım yapmak zorundayız. Rize Serbest Bölgesi’ne organik hububat entegre kurmak istiyoruz. Bu proje Rize lojistik bölgesi yatırımlarını hareketlendirip, atağa kaldıracak bir proje” şeklinde konuştu.

Rizeport Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı K. Faysal Çillioğlu, 2016’da krize rağmen yatırımlarına devam ettiklerini, kapasitelerini artırarak yüzde 20 oranında büyüme sağladıklarını söyleyerek, limancılık alanında yılı 5 milyon Euro yatırımla kapattıklarını kaydetti.

Rize Limanı’nın genişleme sahasında ticaretle ilişkisi olmayanların futbol sahası kurmaya çalıştığını ifade eden Çillioğlu, bu projeye karşı bölge idari mahkemesinde dava açtıklarını, limana 8 km uzaklıkta bulunan Rize Serbest Bölgesi’nin Rize Limanı’nın yanına taşınmasının burada en uygun karar olacağını bildirdi. Eğer bu kararın alınması durumunda bölge ve ülke ekonomisine yılda 1 milyar dolarlık katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizen Çillioğlu, Rize’ye organik hububat entegre tesis kurmak istediklerini, bu projenin Rize ve lojistik bölgesini hareketlendirip, atağa kaldıracak bir proje olacağını ifade etti.

“Kriz var ama yine yatırım yapmak zorundayız”

İş dünyasında teknoloji ile gelişmeyi sağlamayanların kaybetmeye mahkûm olduğunu savunan Çillioğlu, “Kriz var ama yine yatırım yapmak zorundayız” ifadesini kullandı. Ri Şirketler Grubu olarak bölge ve uluslararası taşımada Riport ve Rizeport Lojistik olmak üzere iki şirketle faaliyetlerine devam ettikleri bilgisini veren Çillioğlu, “Riport olarak Rize Limanı’nın işletmeciliğini yapıyoruz. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını ağabeyim Asım Çillioğlu yürütüyor. Rizeport Lojistik olarak da uluslararası kara taşımacılığı yapıyoruz. Türkiye’nin komşuları olan Suriye ve Irak’taki iç karışıklıklar ve sorunlardan olumsuz etkilendik. Bu anlamda karayolu ve lojistik proje taşımacılığında bir düşüş ivmesiyle karşı karşıyayız. Bundan dolayı şirket politikası gereği yeni yatırımlar yaparak iç nakliyeye ve liman çevresinde limana taşınacak olan malların taşınmasına yöneldik. 2017 yılı 3. çeyrek için ümitliyiz. Ekonomik veriler kötü gözükse de Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın denizcilik sektöründen gelmesi ve üç söyleminden birisinin lojistik olması bizleri ümitlendiriyor” dedi.

“Riport ve Rizeport lojistik sektörde farklılık yaratıyoruz”

Denizcilikte resmi kayıtlara göre 3. kuşak olduklarından dolayı özellikle denizcilik sektöründe herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarına işaret eden Çillioğlu, “Gerek Riport gerekse Rizeport Lojistik olarak sektörde bir farklılık yaratıyoruz. Ne iş yaparsak yapalım, dürüst olmak gerekiyor. Babamın meşhur bir lafı var: Doğru birdir, yanlış çoktur. Ülkemizin en büyük sorunlarından olan marka yaratmak için marka değerimizi koruyoruz. Bizden sonraki nesillere denizcilikle var olan Çillioğlu ismini marka değerini koruyup bırakabilirsek bizim için büyük bir başarı olacak” diye konuştu.

“Ovit tüneli açıldığında bölge hareketlenecek”

Çillioğlu, C2 belgesine sahip olduklarını ve daha çok Gürcistan ve Azerbaycan’a çalıştıklarını ifade ederek, 18 adet Özmal aracın yanında 30’a yakın da dorselerinin olduğunu ayrıca Rize ve bölgesinde ağır tonajlı ve mini tonajlı iş makinesi kiralaması da yaptıklarını belirtti. Şu anda yapımı devam eden Ovit Tüneli’nin bitmesiyle Doğu Karadeniz Bölgesi’nin hinterlandının değişeceğini söyleyen Çillioğlu, “Bugün Rize’den Erzurum’a veya doğuya gitmek istediğinizde ya Hopa ya da Trabzon üzerinden gitmek zorundasınız. Rize olarak Ovit Dağı’nın kapalı olmasıyla 6 ay Erzurum’a hiçbir şekilde ulaşım sağlayamıyorduk. 2017’de Ovit Tüneli ile Trabzon Zigana Tüneli bittiğinde bölge epeyce hareketlenecek ancak Trabzon-Hopa-Rize Limanları yük kapasiteleri şu an çok düşük değerlerde kalıyor” şeklinde konuştu.

“Mecliste ticaret erbabı artmalı”

Türkiye’nin üretmesi ve markalaşması gerektiğinin altını çizen Çillioğlu, “Üretimde dünya ile rekabet etmemiz oldukça zor. Çünkü enerjimiz, yakıtımız, işçi giderlerimiz oldukça pahalı. Kalifiye eleman sıkıntısı çekiyoruz. Türkiye’de bir an önce üretime destek verilmesi gerekiyor. Mecliste iş dünyasına mensup daha fazla temsilcinin yer alması lazım. Şu anda ticaretle uğraşan insanlar mecliste azınlıkta. Böyle olunca ticaret yapan insanlar olarak sorunlarımıza çözüm bulamıyoruz. Burada şunu da vurgulamak istiyorum. Riport Yönetim Kurulu Başkanı olan ağabeyim Asım Çillioğlu, Rize Ticaret Odası başkanlığına aday oldu” açıklamasını yaptı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3435 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.