1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Safi Port'tan Derince'den asılsız iddialara yalanlama
Safi Port'tan Derince'den asılsız iddialara yalanlama

Safi Port'tan Derince'den asılsız iddialara yalanlama

Port Derince Limanı’nın hedeflenen itibar ve ticari kapasiteye ulaşabilmesi, Türkiye'ye daha yararlı bir liman olabilmesi için tüm gücüyle çalışmaya devam edeceği belirtildi.

A+A-

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği son günlerde kamuoyunda haklarında çıkan bazı asılsız iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı. Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği yaptıkları açıklamada dolgu yatırımının şirket yüklenen bir hukuki bir sorumluluk olduğuna dikkat çekilerek "Söz konusu dolgu yatırımı kararının şirketimiz tarafından alındığı, Mahkemenin yürütmenin durdurulması kararına rağmen dolgu işlemlerine devam edildiği, İdarenin de bu durumu göz yumduğuna ilişkin haberler tamamen asılsız ve belirli bir algı oluşturmaya yönelik olup; bu yanlış ve yalan haberi yapan kişi ve kuruluşlar hakkında tüm yasal yollara başvurulacak ve suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği tarafından yapılan açıklama şöyle: 

"Bilindiği üzere dolgu yatırımı, TCDD ile imzaladığımız İşletme Hakkının Devrine İlişkin Sözleşme ile şirketimize yüklenen hukuki bir sorumluluktur. 

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde görülmekte olan 2016/388 Esas sayılı dosya kapsamında, “Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi” için Kocaeli Valiliği tarafından verilen 03.02.2016 tarihli “ÇED Gerekli Değildir” kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş; söz konusu yürütmenin durdurulması kararı ilgili davaya taraf olmamamız nedeniyle şirketimize 1 Haziran 2016 tarihinde, Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından tebliğ edilmiştir.

Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen tebliğ işlemiyle birlikte şirketimizce gerçekleştirilen tüm dolgu işleri durdurulmuş olup; halihazırda da Derince liman sahası içerisinde 1 Haziran tarihinden itibaren herhangi bir dolgu işlemi yapılmamaktadır.

Tüm bunlara rağmen bir kısım basın ve yayın organlarında yer verilen; söz konusu dolgu yatırımı kararının şirketimiz tarafından alındığı, Mahkemenin yürütmenin durdurulması kararına rağmen dolgu işlemlerine devam edildiği, İdarenin de bu durumu göz yumduğuna ilişkin haberler tamamen asılsız ve belirli bir algı oluşturmaya yönelik olup; bu yanlış ve yalan haberi yapan kişi ve kuruluşlar hakkında tüm yasal yollara başvurulacak ve suç duyurusunda bulunulacaktır.

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de, Safi Port Derince Limanı’nın hedeflenen itibar ve ticari kapasiteye ulaşabilmesi, ülkemize ve milletimize daha yararlı bir liman olabilmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi Sayın Kamuoyunun bilgisine sunarız."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5601 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.