1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Safiport Limanı'nın, Derince'ye entegrasyonu masaya yatırıldı
Safiport Limanı'nın, Derince'ye entegrasyonu masaya yatırıldı

Safiport Limanı'nın, Derince'ye entegrasyonu masaya yatırıldı

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Safiport Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi arasında gerçekleşen görüşmede limanın Derince’ye entegrasyonu masaya yatırıldı.

A+A-

Ülkemizin sayılı limanları arasında yer alan ve mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne (TCDD) aitken, işletme hakkı 39 yıl süreyle Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.'ye devredilen Derince Limanı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 350 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı ve çalışmaların noktalanmasıyla birlikte limandaki istihdamın 2 bin 500 kişiye ulaşacağı proje tamamlandığı zaman Derince’ye artı değer kazandıracak.

Yol haritası belirleniyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Safiport Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi arasında gerçekleşen görüşmelerde limanın Derince’ye sağlayacağı kazanımlar masaya yatırılıyor. Fikir alışverişinde bulunulan görüşmelerde Bulut ve Safi, limanda yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritasını belirliyor. Önceki gün gerçekleşen görüşmede, Başkan Bulut “Bizim birinci gayemiz ülke ekonomisine fayda sağlayan konuma gelen Derince Limanı’nın aynı zamanda ilçemize ve halkımızın refahına da katkı sunmasıdır. Liman ve Derince beraber büyümelidir” dedi.

Hakan Safi: Liman yine Derince halkınındır

Kendisinin de artık bir Derinceli olduğunu ve bu bilinçle hareket ettiğini belirten Safiport Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi “Yapacağımız çalışmaların tamamı başta Derince halkı olmak üzere Kocaeli’mizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunacak. Gerek istihdam gerekse bölge ekonomisine katacağı kazanımlardan en çok Derince halkı yararlanacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Derince Limanı yine Derince halkınındır diyebiliriz” dedi.

Ticari kalkınma desteklenecek

Bulut ve Safi arasında gerçekleşen istişareler neticesinde çalışmaların tamamlanmasıyla Türkiye'nin en büyük uluslararası limanı olma özelliğine sahip olacak olan Derince Limanı, liman entegrasyonu projesi ile ilçeye de büyük canlılık kazandıracak. Bir taraftan Derince limanındaki istihdamla ticari kalkınma desteklenecek, diğer taraftan ise liman giriş çıkış bölgesi düzenlenerek daha modern bir yapıya kavuşacak. Yine bu projeye bağlı olarak yapılması planlanan otoyol bağlantı projesi ile limandan çıkan ağır vasıtaların D-100 karayolu üzerinde yarattığı trafik yoğunluğu ortadan kalkacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3258 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.