1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Sahibi açıklanmayan 130 metrelik gizemli süperyat
Sahibi açıklanmayan 130 metrelik gizemli süperyat

Sahibi açıklanmayan 130 metrelik gizemli süperyat

Lürssen’ tersanesi tarafından inşa edilen ve boyunun 130 metre olduğu tahmin edilen dev süperyat hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Lürssen tersanesi de yatın kimliği ve detayları hakkında kimseye şimdilik bir bilgi vermiyor. 

A+A-

Lürssen’in Almanya’daki tesislerinde yapımı süren yeni bir süperyat  görüntülendi ve fotoğrafları internete düştü.. Boyunun 130 metre olduğu tahmin edilen dev süperyat hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Lürssen tersanesi de yatın kimliği ve detayları hakkında kimseye şimdilik bir bilgi vermiyor. 

Genel yapısının tamamlandığı anlaşılan yatın gövdesi, geçtiğimiz yıl teslim edilen 123 metrelik ''Jupiter'' projesinin yanında görüntülenmişti. Boyunun bundan dolayı 130 metre olarak tahmin edildiği yatın proje isminin ''Shu'' olabileceği, yerel kaynaklar tarafından iddia ediliyor.

Beş kat güverteden oluşan yatın, görünüşe göre 2018’de sahibine teslim edileceği tahmin ediliyor. Süperyat tamamlandığında, dünyanın en büyük 20 yatı arasına gireceği kesin.

Henüz paylaşılmayan bilgilerin ötesinde, yatın fotoğraflarında iki adet helikopter pisti göze çarpıyor. Bilindiği üzere Lürssen, şu anda 4 yeni projenin üstünde çalışıyor. Yapım aşamaları devam eden yatlar, 130 metreden 146 metreye kadar değişiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6343 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.