1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Sahil Güvenlik botu deniz altına iniyor
Sahil Güvenlik botu deniz altına iniyor

Sahil Güvenlik botu deniz altına iniyor

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, ekonomik ömrünü dolduran TCSG 67' sahil güvenlik botu, bundan böyle deniz altında görevini sürdürecek.

A+A-

Aydın Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıl batırdığı uçaktan sonra Bot 67'de Kuşadası körfezinde batırılacak.

Turistik ilçe Kuşadası'nda dalış turizminde öncü rolünü sürdürmek için girişimlerini sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl batırdığı uçaktan sonra, Kuşadası Kaymakamlığı ile Kuşadası Belediyesi'nin girişimleriyle Sahil Güvenlik 'TCSG 67' Botu da körfezde batırılacak.

Yıllarca Kuşadası'nda görev yapan botun ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın envanterinden çıkarılması üzerine Kuşadası Kaymakamlığı geçtiğimiz Ağustos ayında talepte bulundu. Komutanlığın botu, Kuşadası Kaymakamlığı'na hibe etmesinden sonra batırma işlemleri için Kuşadası Belediyesi ile Kaymakamlık arasında işbirliği yapıldı. Belediye Meclisinin dün (salı) yapılan meclis toplantısında, Kaymakamlık ile Belediye arasında hizmet protokolü imzalanması Başkan CHP'li Özer Kayalı'ya, toplantıya katılan CHP, AKP ve MHP'li üyelerin oybirliğiyle yetki verildi.

Kuşadası Körfezi'nde deniz altı yaşamın zenginleştirilmesi ve dalış turizminin geliştirilmesi için önemli bir adım atıldığını söyleyen Başkan Kayalı, "Kaymakamımızın girişimleriyle hibe edilen Sahil Güvenlik botunun batırılması için bir protokol imzalayacağız. Ardından 'TCSG 67' Botu belirlenecek noktaya batıracağız. Bu batıkla sportif dalış alanları gelişecek, zenginleşecek. Oluşturulacak resif ile deniz canlılarına yeni yaşam alanları sağlanacak. Deniz canlılarının popülasyonunun artırılmasına katkı sağlanacak. Kısacası hem çevreye hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacak. Önümüzdeki yıllarda bu tür batıkların arttırılmasıyla Kuşadası körfezinin dünyaca ünlü bir dalış merkezi haline getirilmesine önemli bir katkı sağlanacak" dedi.

DALIŞ OKULLARINI SEVİNDİRDİ

Körfezde yeni bir dalış noktasının daha oluşacağını söyleyen Kuşadası Dalış Merkezi'nin sahibi Tolga Pat, "Airbus A300 tipi uçağının ardından, Kaymakamımız ile belediye başkanının girişimleriyle sahil güvenlik butonun da Kuşadası körfezine batırılması hem dalış turizmini hem de deniz canlıları adına çok sevindirici bir girişim. Körfezimizde bulunan uçak batığıyla birlikte TCSG 67 bordo numaralı sahil güvenlik botu batığı su altı canlılığının artırılması ve dalış turizminde alternatif olacaktır" dedi.

Kuşadası Körfezi'ndeki dalışlarda Akdeniz foku, vatoz, orfoz, beyaz laos gibi ender rastlanan su altı canlılarını görmenin mümkün olduğunu, bu nedenle su altı fotoğrafçılarının ve dalış meraklılarının bölgeyi tercih ettiğini dile getiren Pat, "TCSG 67 bordo numaralı botu bölgeyi su altı destinasyonunda bir adım öne taşıyacak. Uçak batığında olduğu gibi, gerek yurt dışından gerekse yurt içinden rezervasyon talebi olacak. Bölgemizde dalış turizmini artıracak olan bu girişimle yerli ve yabancı turistler sadece dalış merkezlerine değil esnafa da büyük katkı sağlayacak" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4167 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.