1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. Sahil Güvenlik devriye botları Katar'a teslim edildi
Sahil Güvenlik devriye botları Katar'a teslim edildi

Sahil Güvenlik devriye botları Katar'a teslim edildi

Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı, MTU marka yüksek hızlı ana tahrik sistemleri ve Rolls-Royce Kamewa su jetlerinin güçlendirdiği 17 adet kompozit gövdeli devriye botları, ay sonu teslim edilecek.

A+A-

ROLLS-ROYCE'la güçlenen kompozit gemiler katar sahil güvenliğinde hizmete giriyor. 

Program kapsamında iki adet ARES 75 ve bir adet ARES 110 HERCULES serisi tekneler bu ayın sonuna kadar teslim edilecek. ARES 75 ve 110 HERCULES serisinden oluşacak ilave iki devriye botunun ise yılsonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. Antalya’da bulunan Ares Tersanesi’nde bulunan Ares 150 serisi ilk devriye botunun inşası için hazırlıklar beklenenden daha önce tamamlandı. Geminin gelecek yılın sonuna doğru suya indirilmesi bekleniyor.

Ares Tersanesi Başkanı ve Genel Müdürü Kerim Kalafatoğlu yaptığı açıklamada : “İlk ARES 75 ve 110 HERCULES serisi botların performansı beklentilerimizin üzerinde oldu. Rolls-Royce’un gücü ve itici kuvvetiyle birlikte, modern gemi inşa teknikleri, en yeni sistemler ile geliştirilmiş kompozit malzemeler kullanıldı” dedi.

Rolls-Royce Denizcilik Başkanı Don Roussinos konuşmasında şunları söyledi: “Ares’in kompozit tekneleriyle bütünleşen Rolls-Royce Kamewa su jetleri ve MTU marka yüksek hızlı dizel ana makineler, Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı için işini kusursuz yapmak üzere tasarlanmış hızlı, manevra kabiliyeti yüksek ve etkin tekneler sağlayacak.”

15 Milyon Sterlinlik Gemilerin Ana makina ve Su Jeti Rolls-Royce’tan

Rolls-Royce, değeri 15 milyon sterlinin üzerinde olan farklı büyüklükteki üç deniz aracına ise toplamda 46 ana makine ve su jeti sağlıyor. Proje kapsamında ise 24 metrelik beş adet ARES 75 HERCULES, 34,5 metrelik on adet ARES 110 HERCULES ve 48 metrelik iki adet ARES 150 HERCULES serisi devriye botlarının teslimatı bulunuyor.

Ares 75 ve 110 Hercules serisi devriye botları MTU marka 12V2000M84 dizel ana makineler ve Rolls-Royce Kamewa 50A3 serisi su jetleri ile donatılıyor. En büyük iki tekne olan 47 metrelik ARES 150 HERCULES tasarımının her biri üç adet MTU serisi 4000 dizel B4 iticili ikiz 71S4 su jetleri içerecek.

2060 kW’a kadar motor gücüyle Kamewa A3 serileri geçmiş modeliyle kıyaslandığında yüzde 3 daha fazla enerji verimliliği sağlıyor. Bu gemilerin karbon ayak izini düşürüyor, daha düşük ağırlık ve kullanım süresi maliyetleri ile beraber- yakıt giderlerinde ve CO2 salınımlarında da önemli derecede azalmaya karşılık geliyor.

Tekneler Antalya’da bulunan Ares Tersanesinde inşa ediliyor. Tersane 2006 yılından beri faaliyetlerini sürdürmekte olup askeri ve sivil uygulamalar için 70 metre uzunluğa kadar hızlı devriye tekneleri üretiminde uzman.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7806 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.