1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. Sahil Güvenlik: Mülteci botu ‘Sultan Atasoy’ ile çarpıştı
Sahil Güvenlik: Mülteci botu ‘Sultan Atasoy’ ile çarpıştı

Sahil Güvenlik: Mülteci botu ‘Sultan Atasoy’ ile çarpıştı

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’ndan yapılan açıklama 20 Eylül tarihinde meydana gelen ve 13 göçmenin yaşamını yitirmesine neden olan, Atasoy Grup’a ait “Sultan Atasoy” gemisinin “Orada yardım için bulunuyordu” açıklaması da yalanlandı.

A+A-

Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada mülteci botunun “Sultan Atasoy” isimli gemi ile çarpıştığı bildirildi.

Başka Afganistan ve Suriye olmak üzere, ülkelerindeki ‘kötü’ yaşam koşullarından kaçarak, Avrupa hayali ile umutlarının peşinden giden göçmenlerin yolu Çanakkale’de kesiliyor. Geçmeyi başaranlar Yunanistan üzerinden Avrupa’ya giderken, başaramayanların bir kısmı yakalanıyor, diğer kısmı ise deniz kazalarında yaşamlarını yitiriyor.

Ülkelerindeki savaş ve çatışma ortamı, baskıcı yönetimler, ekonomik sorunlar ve diğer nedenlerle Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalışan mültecilerden geçtiğimiz günlerde (27 Eylül) 167 kişi yakalandı. Yakalananların çoğunun Afganistan ve Suriye oldukları öğrenildi. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “27 Eylül 2015 tarihinde Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı bağlısı Sahil Güvenlik botu tarafından, 55 düzensiz göçmenin yakalanması sağlanmıştır. Yakalanan düzensiz göçmenlerin ifadesine göre, Yunanistan uyruklu olduğu söylenen iki şahıs kaçmıştır. Ezine Nöbetçi Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda bahse konu tekneye müsadere kararı almak maksadıyla el konulmuş olup, halihazırda Bozcaada limanında bulunmaktadır” denildi.

'İkinci operasyonda Afgan ve Suriyeli mülteciler yakalandı'

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca “27 Eylül 2015 tarihinde Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı bağlısı Sahil Güvenlik botu tarafından, Geyikli açıklarında üzerinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu “Naviga” isimli yelkenli tekne tespit edilmiştir. “Naviga” isimli yelkenli tekne üzerinde tespit edilen 87 Afganistan, 25 Suriye uyruklu düzensiz göçmen ile 1 Türk organizatör yakalanmış, Ezine Nöbetçi Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda Geyikli Jandarma Karakol Komutanlığı yetkililerine teslim edilmiştir” denildi.

'10 ayda 3 bine yakın mülteci yakalandı'

Çanakkale’nin son dönemde en büyük sorunlarından biri haline gelen mülteciler ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı tarafından 01 Ocak-27 Eylül 2015 tarihleri arasında 2 bin 900 Düzensiz Göçmenin yakalandığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Atasoy Grubu yalanladı

Çanakkale’de 20 Eylül tarihinde meydana gelen kazada 13 göçmenin yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak ise yapılan açıklamada söz konusu kaza ile Atasoy Grup’a ait Sultan Atasoy isimli geminin alakasının olmadığı ifade edilmiş, “Biz yardım için oradaydık” denmişti. Ancak Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; “20 Eylül 2015 tarihinde Ayvacık Bababurnu önlerinde “Sultan Atasoy” isimli ticari geminin, kaçak yollarla Yunanistan’ın Midilli adasına kaçmaya çalışan lastik bot içerisindeki düzensiz göçmenlere çarpmasıyla meydana gelen deniz kazası sonucunda, Sahil Güvenlik botları tarafından bahse konu bölgede Arama Kurtarma faaliyeti icra edilerek 9 Suriye uyruklu düzensiz göçmen kurtarılmış, 13 düzensiz göçmenin cansız bedenleri denizden alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

virahaber.com

Bu haber toplam 3456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.