1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. Sahil Güvenlik'ten Deniz Aslanı-2016 tatbikatı
Sahil Güvenlik'ten Deniz Aslanı-2016 tatbikatı

Sahil Güvenlik'ten Deniz Aslanı-2016 tatbikatı

Ege Denizi'nde, Türk arama kurtarma bölgesi içerisinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı idaresinde, Deniz Aslanı-2016 Arama Kurtarma Tatbikatı yapılacak.

A+A-

Tatbikat öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Sahil Güvenlik Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, tatbikatın 2 safhadan oluşacağını, birinci aşamada, senaryo gereği düşen deniz uçağındaki kazazedelerin kurtarılacağını, ikinci aşamada ise çok sayıda düzensiz göçmenin bulunduğu yolcu gemisinde çıkan yangına müdahale edilip göçmenlerin kurtarılacağını belirtti.

Türk arama kurtarma bölgesi içinde hava koşullarının uygun olması durumunda yarın icra edilmesi planlanan tatbikat öncesi İzmir Konak Orduevi ek binasında, basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Sahil Güvenlik Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, askeri yetkililer ve tatbikatta görev alacak komutanlar katıldı. Yapılan sunumda, tatbikata, Türk Arama Kurtarma teşkilatında yer alan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı unsurlarının katılacağı bildirildi. Tatbikatla, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarının müşterek arama kurtarma harekatı icra edebilme yeteneklerini geliştirmek, ortaya çıkabilecek aksaklıkları tespit etmek ve gidermek, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarının imkan, kabiliyetlerini denemek, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde iş birliği ve koordinasyonu üst düzeye çıkarmanın hedeflendiği kaydedildi.

2 aşamadan oluşacak

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Sahil Güvenlik Kurmay Albay Murat Yılmazarslan tatbikatla ilgili bilgiler verdi. Kurmay Albay Yılmazarslan, "Tatbikat iki safhada icra edilecek. Birinci safhasında, senaryo gereği bir deniz uçağının tehlike sinyali vermesi üzerine, denize düşen uçakta bulunan yolcu ve mürettebatın kurtarılması sağlanacak. Bu kapsamda, Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkez tarafından alınan tehlike sinyali Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne iletilecek. Bu merkez, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden unsur gönderilmesini talep edecek. Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından arama kurtarma harekatına destek amacıyla 1 firkateyn, 1 arama kurtarma uçağı ve 2 arama kurtarma helikopteri görevlendirilecek. Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı olay yeri koordinatörü olarak görevlendirilecek. Arama kurtarma görev birliği oluşturulacak ve plana istinaden arama harekatı icra edecektir. Bulunacak kazazedeler, daha sonra tatbikatta görevli unsurlar tarafından kurtarılacak. Tatbikatın ikinci safhasında ise senaryo gereği, içinde çok sayıda düzensiz göçmen bulunan bir yolcu gemisinden, tehlike sinyali alınması üzerine arama kurtarma harekatı icra edilecek" dedi. Gemide çıkan yangına müdahale edilip, göçmenlerin kurtarılacağını belirtti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3925 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.