1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Samsun konumuyla vazgeçilemez lojistik üssü oldu
Samsun konumuyla vazgeçilemez lojistik üssü oldu

Samsun konumuyla vazgeçilemez lojistik üssü oldu

Samsun sahip olduğu limanlarıyla ve coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'nin vazgeçilemez lojistik üssü haline geldi.

A+A-

Arkas Lojistik Müdürü, Samsunsport Liman Müdürü ve Yeşilyurt Liman Müdürü, Samsun'un liman kenti olduğunu söyleyerek lojistik anlamda Karadeniz'in incisi haline geldiğine dikkat çekti.

Arkas Lojistik Müdürü Onu Göçmez, "BTK'nın denizyoluna entegrasyonu hattın etkinliğini daha da artıracak. Hatta en yakın limanlar Karadeniz'de bulunuyor. Bölgenin önemli limanlarından Samsunsport ve Yeşilyurt Limanları demiryolu bağlantılarının olması ile hatta engtegre olabilecek limanlardan" dedi.

"AVRUPA'YA SEVK EDİLEBİLİR"

 Samsunsport Liman Müdürü Bekir Yıldırım, Samsunsport Liman'ının Karadeniz'de demiryolu bağlantası olan limanlardan birisi olduğunu ifade etti. Yıldırım, "BTK üzerinden gelen yükler limanımızdaki mevcut demiryolu rampasıyla gemilere yüklenerek Samsun Limanı'ndan Avrupa'ya hızlı şekilde sevk edilebilir" diye konuştu.

 "KARADENİZ'İN MERKEZİ"

 Limandan Samsun-Kavkaz(Rusya) arasında taşımacılık yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, "Uygun gemilerle Avrupa'ya da taşımacılık yapılabilir. Samsun kalın demiryolu reziyonu bittiğinde kapatise artacak. Bizim liman içerisinde hem Rusya ray açıklığına sahip hem de Avrupa ray açıklığına sahip yaklaşık 15 kilometrelik demiryolu hattımı var. Şu anda limanımız içerisinde 20'nin üzerinde RoRo gemisi hizmet veriyor. Bunlar Samsun-Rusya arasında narenciye taşımacılığında kullanılıyor. Yine Ropax olarak Ukrayna-Samsun-Poti arasında ring hizmeti veren Ro-Ro taşıması başladı. Karadeniz'in merkezindeki bir limanız. Kuzey'den, Güney'den, Doğu'dan, Batı'dan gelen yüklere hizmet verebiliriz. Yeni yapılacak lojistik merkezlerle, Samsun dışında oluşturacağımız 100 bin metrekarelik dry portlarla kapasitemiz artacak" dedi.

 "SAMSUN İYİ KONUMDA"

Yeşilyurt Liman Müdürü Salih Cengiz, ise yaptığı açıklamada, "Bizim Limanımızın bitişiğinde TCCD'ye ait Gelemen lojistik depolama üssü var. Bunların da yeni geliştirme projeleri var. Depolama kapasiteleri gayet iyi. Samsun-Sivas hattı yenileniyor. Bu bağlantıyla birlikte Samsun-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars-Tiflis-Bakü hattı hazır. Samsun zaten lojistik olarak iyi bir konumda, konum olarak da çok iyi bir yerde. Rusya'dan gemiler gün içerisinde Samsun'a gelebiliyor. Demiryolu ile taşınan yüklerin denizyoluna aktarılarak gönderilmesi mümkün. Ortada bir hat var, kurulmuş bir sistem var bunu çalıştırmak bize düşüyor" diye konuştu.

 "EN BÜYÜK LİMAN"

Yeşilyurt Limanı hakkında bilgi veren Cengiz, "Bizim Limanı'mız bölgenin en büyük limanlarından bir tanesi. Panamax gemilerin yanaşabileceği tek liman. Bütün Güney Afrika'dan, Güney Amerika'dan, Avrupa'dan ve Rusya'dan gelen gemilerin büyük kısmı, bölgeye gelen kömürün tamamına yakını, madenin büyük kısmı ve çimentonun önemli kısmı bizim limanımızda elleçleniyor. Zaten bir pazar mevcut. Biz kendi altyapımızı tamamladık. İlave bir yeni bir iskele çalışmamız olabilir. Yeni açık sahamız ve kapalı sahalarımız etkin olarak çalışıyor. Her şey hazır" şeklinde ifade etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 7689 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.